Hapšenja u Zaječaru zbog polnog uznemiravanja, teške i lake telesne povrede, nedozvoljene polne radnje, nasilja u porodici, ugrožavanja sigurnosti, falsifikovanja…

96
0
Policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B.S. (1948) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Uhapšeni se sumnjiči da je u dva navrata uznemiravao oštećenu maloletnicu, tako što je prvi put zagrlio, uhvatio za zadnjicu i pozvao da svrati kod njega, a potom je sledeći put sačekao kada se vraćala iz škole, prišao joj je iza leđa i ponovo pokušao da razgovara sa njom, zbog čega se maloletnica uplašila i pobegla, a zatim sa roditeljima prijavila slučaj policiji. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su S.B. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje. Postoje osnovi sumnje da je S.B.  oštećenoj maloletnici od jula prošle godine do kraja septembra ove godine, uputio više neprimerenih multimedijalnih poruka preko aplikacije „Viber“. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su D.P. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. On se sumnjiči da je krajem septembra ove godine na putu Ošljane – Novo Кorito, nakon kraće verbalne rasprave, zadao udarac pesnicom u predelu lica oštećenom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su S.R. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda. On se sumnjiči da je, nakon kraće verbalne rasprave oko novčanih dugovanja, u porodičnoj kući oštećenog u selu Gornje Zuniče izvadio metalnu teleskop palicu i zadao oštećenom više udaraca u predelu ramena. Osumnjičeni je priveden, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.

U više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su 19 osoba. Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela polno uznemiravanje, teška telesna povreda, laka telesna povreda, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje…