Naslovna Hronika Ministar Stefanović otvorio novu zgradu policije u Negotinu

Ministar Stefanović otvorio novu zgradu policije u Negotinu

13
Nebojša Stefanović
Foto: MUP RS
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je u sredu, 5. februara novu zgradu Policijske stanice Negotin. Tom prilikom on je rekao da su policija i građani u ovom mestu dobili savremen objekat koji će omogućiti efikasniji rad policije.

„Кao što smo obećali krajem avgusta prethodne godine započeti su ozbiljni i obimni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora, kako bi se pripremio za useljenje policijske stanice i drago mi je što su građani Negotina i naše kolege iz Ministarstva unutrašnjih poslova dobile jedan savremen objekat koji može da zadovolji sve potrebe građana i policije“, istakao je Stefanović.

Ministar Stefanović
Foto: MUP RS

Ministar je objasnio da će u novom objektu građani brže ostvariti svoja prava, od vađenja ličnih karata, pasoša, vozačkih i saobraćajnih dozvola, ali i svih drugih poslova koje treba da obave u policiji.

Ministar Nebojša Stefanović
Foto: MUP RS

Prema njegovim rečima, novi objekat omogućiće i bolje uslove rada policijskim službenicima. U njemu su, između ostalog, smeštene savremene prostorije saobraćajne i kriminalističke policije, prostorije za rad sa maloletnim licima…

Foto: MUP RS

„Ovo nije kraj. Želimo da građani osete da mislimo na njih svakoga dana i zbog toga hoćemo da sledeća faza bude povezivanje video-nadzora koji postoji u školama sa policijskom stanicom, ali i izgradnja novog video-nadzora koji će omogućiti da ulaz i izlaz iz mesta na teritoriji opštine Negotin bude povezan sa policijskom stanicom, čime će biti obezbeđeni domovi i povećana bezbednost građana“, najavio je ministar.

Stefanović, koji je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Bor, načelnikom Policijske stanice Nagotin, ali i predsednikom opštine u ovom mestu, istakao je da od početka godine na teritoriji Policijske uprave Bor nije počinjeno ni jedno ozbiljnije krivično delo.
Foto: MUP RS

To ne znači da policija nije budna i intenzivno se radi svakoga dana da stopa kriminaliteta, koja je smanjena i prošle godine, bude još niža“, naglasio je Stefanović i dodao da je posao Ministarstva unutrašnjih poslova da policiji, koja svoj posao obavlja u službi građana, obezbedi bolja vozila, uniforme i bolje prostorije.

„Cilj nam je da građani osete boljitak, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije u zajednici daje rezultate i da je iz godine u godinu Srbija sve bezbednija zemlja“, naglasio je ministar.

Policijska stanica Negotin
Foto: MUP RS

Stefanović se zahvalio lokalnoj samoupravi i ljudima iz policije koji su se potrudili da u relativno kratkom roku Negotin dobije modernu policijsku stanicu.

- mesto za reklamu -
IZVORMUP RS