PU Zaječar: Uhapšen zbog držanja automatske puške!

176
0
Foto: K.M.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.I. (1978.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, prenosi mup.gov.rs.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronašla i oduzela automatsku pušku, lovački karabin, optiku, 11 komada lovačke municije, pištolj, 51 komad municije i manju količinu marihuane.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija uhapsili su 13 osoba na teritoriji Republike Srbije.

Osumnjičeno je 11 osoba da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su dve osobe uhapšene zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Кrivične prijave u redovnom postupku zbog narkotika podnete su protiv deset osoba, dok su protiv još deset podnete zbog oružja.

Oduzeto je 8,7 kilograma droge, od čega je 6,7 kilograma marihuane, 1,9 kilograma amfetamina, kao i manja količina kokaina, heroina i ekstazija.

Oduzeto je i 11 pušaka, od čega su dve automatske, zatim osam pištolja i 425 komada municije.