Naslovna Hronika Rebić: Policija proverava građane u samoizolaciji, ako nisu kod kuće raspisuje se...

Rebić: Policija proverava građane u samoizolaciji, ako nisu kod kuće raspisuje se potraga

Vladimir Rebić, direktor policije
Vladimir Rebić, direktor policije, foto: Screenshot/ Jutarnji progrm RTS

Direktor policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da se smanjuje broj građana koji krše pravila o zabrani kretanja, koja su uvedena zbog epidemije koronavirusa.

Rebić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je policija sinoć procesuirala 112 osoba zbog nepoštovanja policijskog časa.

On je apelovao na građane da se pridržavaju odluke Vlade Srbije, jer će u suprotnom odgovarati pred pravosudnim organima, pri čemu ih čekaju visoke novčane kazne.

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta rada Ministarstva unutrašnjih poslova je provera lica kojima je određena mera samoziloacije.

Prvo pozivamo građane telefonom, kasnije policijski službenici odlaze na teren kako bi na licu mesta proverili činjenice, a za one koji nisu na kućnoj adresi raspisuje se potraga i traže se, objasnio je Rebić.

On je istakao da se iz dana u dan povećava procenat onih koji poštuju zabranu kretanja.

Od juče je pozvanih bilo više od 20 hiljada lica, 218 nije pronađeno na adresi i sada je u toku procedura njihovog pronalaska i preduzimanje mera, rekao je on.

Direktor policije je naveo da je, od kada se vrši ova aktivnost, 511 lica obuhvaćeno krivičnom prijavom.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar!
Molimo vas unesite vaše ime