Šta je motiv trostrukog ubistva u Knjaževcu?Baba i deda bili imućni, jedina briga ubice je bila da se stara o njima

228
0
policija
Foto ilustracija: Pixabay

U porodičnoj kući, na uglu ulica Cara Lazara i Branka Cvetkoviću u mirnom delu Knjaževca, dogodila se nezapamćena porodična tragedija. Dvadesetdvogodišnji A.M. sumnjiči se da je izvršio trostruko ubistvo lovačkom puškom i da je ubio svog oca (60), babu (83) i dedu (80).

Nakon zločina, mladić je sam otišao u policijsku stanicu i priznao zločin. Prema rečima ministra policije Ivice Dačića, on je rekao da je ubio svoju porodicu iz samilosti, jer su svo troje bili bolesni.

Komšije navode za ZA MEDIA portal da su ubijeni baba i deda mladića bili imućni ljudi, da su penzije stekli u Nemačkoj, i da su se pre dvadesetak godina vratili u Srbiju i kupili kuću u blizini Džervinove kule. Sinu i unuku su obezbedili pristojan život, iako je, kako kažu, mladić bio vredan. Zbog toga su šokirani zločinom koji je počinio.

U komšiluku saznajemo da je deda mladića bio nepokretan, da je baba bila srčani bolesnik, a da je otac nedavno imao moždani udar, tako da je staranje o njima bila njegova briga. Šta je mladića navelo da pobije celu svoju porodicu utvrdiće istraga.

Mladić nema policijski dosije a puška kojom je zločin počinjen bila je u legalnom vlasništvu njegovog deda.

VJT Zaječar: Određeno zadržavanje do 48 sati osumnjičenom za višestruko ubistvo

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru određeno je zadržavanje do 48 sati licu A. M. iz Knjaževca, rođenom 2002. godine, za koga postoje osnovi sumnje da je danas oko 15,50 časova, u porodičnoj kući u Knjaževcu, vatrenim oružjem – lovačkim karabinom, lišio života svog oca Predraga (1964), dedu Miloša (1943) i babu Sarajevku (1941). Karabin je bio u legalnom posedu sada pokojnog Miloša. Lice će uz krivičnu prijavu biti privedeno Višem javnom tužiocu u Zaječaru u zakonskom roku, stoji u saopštenju Tužilaštva.

Pročitajte još:

Trostruko ubistvo u Knjaževcu: Mladić ubio oca, babu i dedu