U Nišu preminula porodilja iz Zaječara zaražena korona virusom

1259
0
Univerzitetski klinički centar Niš
UKC Niš, foto: kcnis.rs

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je porodilja zaražena korona virusom, koja je pre dva dana rodila zdravu devojčicu, saopšteno je iz Kliničkog centra Niša.

Dvadesetsedmogodišnja B.M. iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, preminula je jutros u 7.20.

Ranije je pi-si-ar testom utvrđeno da je njena beba negativna na koronavirus. Ona se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju i pod neprekidnim je nadzorom lekara, saopšteno je iz Kliničkog centra.

U saopštenju je navedeno i da je preminula porodilja zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak prevedena je u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju.

„Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš“, piše u saopštenju.

Trudnica je 26. aprila porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti. 

„Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre“, navedeno je u saopštenju niškog Kliničkog centra.