Uhapšen Zaječarac zbog primanja mita

126
0
Foto: www.timokpress.rs

Na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Nišu i slubenika BIA – Regionalnog centra Niš, 6. marta 2019. godine, lišene su slobode dve osobe zbog primanja i davanja mita.

Uhapšeni su S.M. iz Zaječara, šef Službe za javne nabavke Gradske uprave Zaječar, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228, u sticaju sa krivičnim delom primanje mita iz čl. 367 Кrivičnog zakonika, i D.A. iz Aranđelovca, direktor preduzeća „Infoplan“ iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo davanje mita iz čl. 368 Кrivičnog zakonika.

Postoji osnov sumnje da je D.A. u cilju dobijanja posla izrade plana regulacije banjsko-tuističkog kompleksa „Nikoličevo“ i „Gamzigradska banja“, čija je ukupna vrednost 5.150.000 dinara, osumnjičenom S.M. dostavio dve ponude sa različitim cenama, kako bi S.M. kao najpovoljniju odabrao upravo ponudu preduzeća „Infoplan“, čime bi omogućio D.A. zaključivanje ugovora a za uzvrat od njega primio novac u iznosu od 540.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva Niš.