Uhapšena zbog prevare i falsifikovanja u Kladovu!

164
0
policija
Foto ilustracija: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S.D. (1972.) iz Kladova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je ona četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova dovela u zabludu tako što mu je obećala da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli.

Za ove usluge, u više navrata, tražila je novac kako bi, navodno, od države otkupila zemljište, legalizovala objekat i platila geometra.

Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba, navodi se u policijskom saopštenju.

Ona se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju.

Sumnja se da je ona na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra.

Osumnjičena je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i nakon saslušanja osumnjičene na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.