Naslovna Hronika Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja u Sportskom centru Bor

Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja u Sportskom centru Bor

13
Sportski centar Bor
Foto: www.sportskicentarbor.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i još sedam osoba zbog sumnje da su izvršile krivična dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su M. I. (1981), bivše odgovorno lice Sportskog centra Bor, zatim S. J. (1973), M. J. (1967), I. P. (1980), N. Š. (1967), B. M. (1969) i B. B. (1970), svi zaposleni u SC Bor, kao i bivši radnik ovog sportskog centra S. D. (1954).

Kako se sumnja, M.I. je od marta 2015. godine do jula 2017. godine izvršio zloupotrebu službenog položaja na taj način što je  donosio rešenja o imenovanju ostalih osumnjičenih za članove Komisije za rashod hrane i pića u restoranu i magacinu Sportskog centra Bor zbog navodnog isteka roka upotrebe hrane i loma pića, iako su osumnjičeni znali da se ne radi o stvarnom, već o fiktivnom rashodu, koje je faktički utrošen od strane M.I. ili po njegovom ovlašćenju.

Na taj način M. I. je, kako se sumnja, sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1.371.811 dinara, a na štetu Sportskog centra Bor.

Uhapšenom M. I. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu.

- mesto za reklamu -
IZVORMUP RS