„City Games“ u Knjaževcu 16. jula

186
0
bazen
Foto ilustracija: Pixabay

„City Games“ naziv je manifestacije koja će prvi put biti održana u Knjaževcu, na bazenu Banjica 16. jula 2018. od 19.30 časova.

Ovaj događaj obeležiće serija takmičenja između predstavnika evropskih gradova u igrama na vodi, piše FKMS Radio Knjaževac.

Nalik nekadašnjim „Igrama bez granica“ održaće se jedno od sedam kvalifikacionih takmičenja devete sezone ove sportsko -zabavne manifestacije.

Učesnike će činiti šest ekipa koje predstavljaju svoje gradove ili opštine sa teritorije Republike Srbije. Pored knjaževačkog tima, takmičenje će okupiti i ekipe iz Negotina, Zaječara, Sokobanje, Svrljiga i Vranja. Timove će činiti šest članova, od kojih dvoje moraju biti ženskog pola.

Nadmetanje u formi šoua boduje se kroz šest disciplina po principu najbolje ostvarenog vremena. Takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti, a svi oni koji vole druženje i timski rad mogu da se prijave za učešće ovogodišnjeg takmičenja.

Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko „City Games“ finale koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu, gde će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima. Finale ovogodišnjih “City Games Srbija” će se održati na Zlatiboru, 22. jula.

Ulaz na knjaževačkom bazenu „Banjica“, u ponedeljak 16.jula, biće besplatan tokom celog dana.