Film „Nečista krv – Greh predaka“ uskoro i pred zaječarskom publikom

1306
0
Film
Foto: Printskrin Jutjub

Film „Nečista krv – greh predaka“ po prozi Bore Stankovića, u režiji Milutina Petrovića nakon bioskopske premijere u Beogradu počeo je da se prikazuje i u bioskopima širom Srbije. Zaječarci će ovaj film biti u prilici da pogledaju sali pozorišta u sredu, 1. septembra i četvrtak, 2. septembra i to u jednom od dva termina od 18,00 i 20,00 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

Radnja filma dešava se pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.

Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.