muzej
Narodni muzej "Zaječar" , Foto: www.timokpress.rs

U Narodnom muzeju u Zaječaru u utorak, 30. jula biće otvorena izložba slika i skulptura Tamare Nedeljković Vukše i Marka Vukše. Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Tamara Nedeljković Vukša diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2002. godine. Status samostalnog umetnika ima od 2003. godine. Samostalno je izlagala 16 puta (Srbija, Japan, Izrael) i na preko 150 kolektivnih izložbi, bijenala… (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija, Albanija, Španija, SAD, Nemačka, Japan). Učesnica više umetničkih kolonija i radionica (Srbija, Crna Gora, Rumunija, Japan). Dobitnica 10 nagrada u oblasti vizuelnih umetnosti. Živi i radi u Beogradu.

Marko Vukša diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine gde od 2016. godine radi kao docent na predmetu Primenjeno vajarstvo. Samostalno izlagao 15 puta, u Srbiji, Japanu, Izraelu a kolektivno izlagao na 160 izložbi, bijenala… (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija, Albanija, Španija, Francuska, Austrija, SAD, Kina, Nemačka, Japan). Učesnik je i organizator više umetničkih kolonija, simpozijuma i radionica u Srbiji, Crnoj Gori, Rumuniji, Kini i Japanu. Dobitnik 12 nagrada i priznanja za skulpturu u Srbiji i Francuskoj.

izložba pozivnica
- mesto za reklamu -