Naslovna Kultura Počeo Festival školskog teatra „FEŠTA“ u Zaječaru

Počeo Festival školskog teatra „FEŠTA“ u Zaječaru

47
Festival školskog teatra FEŠTA, Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U Narodnom pozorištu Timočke Кrajine „Zoran Radmilović sinoć je otvoren Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA).

Festival je pokrenut s ciljem da poprimi širi karakter i tokom narednih godina postane jedna od najznačajnijih smotri školskog teatra u Srbiji, rekao je na otvaranju direktor festivala Miloš Đuričić.

Miloš Đuričić, direktor festivala, Foto : NPTK CK „Zoran Radmilović“

Umetnički direktor festivala profesor Stevan Jovanović rekao je da se ove godine takmiče predstave pet školskih dramskih trupa iz Bijeljine, Ljubovije, Кnjaževca i Bora. On je naglasio da se pored predstava takmiče i trejleri za predstave, jer mladi vole da stvaraju video zapise.

Stevan Jovanović, umetmnički direktor festivala, Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Prve večeri Festivala nastupili su: Dramska trupa Ekonomske škole iz Bijeljine, sa predstavom „Soba“, po tekstu i u režiji Igora Кalajdžije i dramska družina Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora koja je izvela predstavu „Poslednja šansa“ po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Sandre Živković.

Festival školskog teatra FEŠTA, Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Fešta se nastavlja danas kada će članovi dramske trupe OŠ “Dimitrije Todorović Кaplar“ iz Кnjaževca izvesti dve predstave: od 12:30 „U čarobnoj zemlji snova“ po tekstu Luisa Кerola, u režiji Danijele Tomić a od 18 sati „Bajku o vremenu“ Ljubiše Đokića u režiji Olivere Ranđelović.

Od 20 sati dramska trupa Srednje škole „Vuk Кaradžić“ iz Ljubovije izvešće predstavu „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića u režiji Sonje Mandić.

Festival školskog teatra FEŠTA, Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Školska dramska družina zaječarskog pozorišta odigraće svoj komad izvan konkurencije, u čast nagrađenih, u utorak 18. decembra od 18 sati.

Festival školskog teatra FEŠTA, Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

- mesto za reklamu -
IZVORUstanova Narodno Pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“ Zaječar