Predstava „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ u Negotinu 18. decembra

161
0
FOTO: www.timokpress.rs

Negotinska publika moći će da uživa u pozorišnoj predstavi „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ u utorak 18. decembra 2018. Početak predstave je u 20 sati, u sali negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“, a cena karte je 400 dinara.

U ovom pozorišnom komadu igraju Neda Arnerić i Feđa Stojanović.

Kultna tv drama „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ rađena je po tekstu Milana Nikolića i u režiji Soje Jovanović. Ova tv drama mamila je osmehe gledalaca i izazivala nepodeljene simpatije prema protagonistima, Mileni Dravić i Slobodanu Đuriću. Tačno četiri decenije kasnije ova topla priča dobija i svoju pozorišnu verziju na sceni Teatra „Кart blanš“ u postavci Erola Кadića.

Premijera televizijske komedije, sa Milenom Dravić i Slobodanom Đurićem u glavnim ulogama, bila je 1976. a mnogo puta proglašavana je za najbolju TV dramu.

U novoj, pozorišnoj verziji, u vozu na relaciji Niš – Stalać – Paraćin – Beograd, sretnu se na prvi pogled dva nespojiva sveta. Milić je prostodušni i dobroćudni seljak šezdesetih godina iz Stalaća, po stavovima čovek ni u selu ni u gradu. Borka je žena pedesetih godina, računovođa, odmerena, emotivno zatvorena, nežna. Da li je moguće da im se u jednom danu desi nešto što čekaju celi život, pitanje je koje otvara ova predstava.