„Srbski pravoslavni pojci“ svečano zatvorili ovogodišnji Festival hrišćanske kulture u Zaječaru

U subotu, 6. oktobra, poslednjeg dana Festivala hrišćanske kulture Zaječar je posetio ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin koji je u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu u Zaječaru i tom prilikom se sastao sa episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, gospodinom Ilarionom. Ministar Vulin istakao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi i da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika. U večernjim satima u sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru Festival hrišćanske kulture su svečano zatvorili Srbski pravoslavni pojci.

138
0
Foto: www.timokpress.rs

Na svečanom zatvaranju Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru, episkop timočki Ilarion zahvalio se svim učesnicima i saradnicima festivala. Ovogodišnji festivalski dani bili su bogati brojnim duhovnim i kulturnim sadržajima – predavanjima, koncertima i promocijama novih knjiga savremenih autora. Održan je i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion Foto: Printskrin Youtube/Timepsite B

Nakon besede episkopa timočkog Ilariona, Festival hrišćnske kulture je svečano zatvorio akapela sastav Srbski pravoslavni pojci“. Na repertoaru su bile pesme duhovnog, nacionalnog i etno karaktera.

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru održan je od 20. septembra do 6. oktobra 2018. u organizaciji Eparhije Timočke i uz podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije.