Naslovna Kultura U subotu 3. Dani Gamzigradske banje

U subotu 3. Dani Gamzigradske banje

10

U subotu, 29.09.2018. biće održani 3. Dani Gamzigradske banje. Iz bogatog programa ove kulturno-turističke manifestacije izdvajamo sadržajan muzičko- scenski program koji počinje u 17:00 sati nastupom Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac “, a nastavlja se lutkarskom predstavom „Agencija za roditelje“ Dramske sekcije OŠ „Desanka Maksimović“. Nastupiće i Folklorni ansambl  Grada Zaječara kao i Folklorna sekcija društva Roma Zaječar. Koncert mladog pevača Igora Gmitrovića predviđen je u 18:30.

Od 20:00 poznati zaječarski književnik Saša Jelenković čitaće poeziju iz svoje nove knjige, biće priređena izložba o istorijatu Gamzigradske banje kao i izložba slika ovdašnjih akademskih slikara.

Na programu je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe kao i izložba tradiconalne trpeze, a biće organizovan i zajednički štand Turističke organizacije grada Zaječara i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“ u Gamzigradskoj banji, na kome će biti izloženi suveniri i flajeri. Takođe, biće i sportskih aktivnosti:Turnir u malom fudbalu i takmičenje u ribolovu.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Mesna zajednica Gamzigradska banja, Sportski savez i Turistička organizacija Grada Zaječara, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

- mesto za reklamu -
IZVORUstanova Narodno Pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“ Zaječar