Urnebesna komedija „Dr Feler“ publiku nasmejala do suza

60
0
Dr Feler - Dragan Boža Marjanović
Foto: NPTK CK "zoran Radmilović" Zaječar

Drugog dana Festivala malih pozorišnih formi koji se održava u Zaječaru odigrana je urnebesna komedija „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića, koji je i reditelj ove monodrame. Zaječarska publika smejala se do suza tokom jednočasovnog trajanja predstave, a Boža Marjanović je potvrdio tezu da je umetnost terapija za dušu.

„Dr Feler“  je još jedna duhovita monodrama o našim naravima i mentalitetu koja stiže iz pozorišne kuhinje glumca Dragana Bože Marjanovića. Kroz prizmu dr Felera, pratimo svojevrsnu vivisekciju društva na šaljiv i satiričan način. Osvrćući se na razne društvene pojave i anomalije koje otvaraju mnoga pitanja, dr Feler pokušava ne samo da jednostrano daje odgovore već i da prisutnu publiku uključuje u rešavanje problema. I sve to uz nezaobilazan i krajnje simpatičan dijalekt juga Srbije.

Zaječarska publiku pamti Božu Marjanovića po predstavama „Zakasotina“ 1 i 2, ali i po predstavi Leskovačkog pozorišta  „Otac“ švedskog pisca Augusta Strindberga. 

Trećeg dana Festivala malih pozorišnih formi biće prikazana predstava o poznatoj srpskoj slikarki  „Nadežda Petrović – autoportret u množini“ koju je po tekstu Miljane Đorđević režirala Dragana Jovanović. Predstava počinje u 12,00 sati a cena ulaznice je 200 dinara.

IZVORNPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstTeniski vikend u Vidinu i odlična pogranična saradnja srpskog i bugarskog kluba
Sledeći tekstDani Zorana Radmilovića: „Smederevo 1941.“