Završen 4. PRKOS u Knjaževcu

138
0

Apsolutni pobednik 4. Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta – PRKOS u Knjaževcu je predstava „Sve je u redu“, Teatra „Gimnazijalac“ iz Lebana. Stručni žiri činili su poznati glumci Nada Blam, Ivan Jevtović i predsednik žirija Irfan Mensur.

Predstava iz Lebana osvojila je nagrade, osim za najbolju predstavu, i za najbolju režiju; najbolju glumicu; najboljeg glumca i najbolju mušku epizodu.

Za najbolju glumicu 4.PRKOS-a proglašena je Mila Stanković za ulogu Silvane u predstavi „Sve je u redu“, a nagrada Najbolja muška uloga dodeljena je Bratislavu Zdravkoviću za ulogu Admira u istoj predstavi. Najbolju mušku epizodu odigrao je Petar Petrović, kao Crni u „Sve je u redu“, a Dušanu Blagojeviću, uručena je Nagrada za najbolju režiju ove predstave.

Nagrada za Najbolju kolektivnu igru dodeljena je ansamblu predstave „Ostajte“ Nezavisnog univerziteta Banjaluka, a Tamara Šobota ostvarila je najbolju žensku epizodu u ovoj predstavi.

PRKOS je završen nastupom Dečje dramske grupe Radio Beograda i predstavom „Sekund i 35 stotinki“ Teatra 011 iz Beograda, kao i proglašenjem pobednika po kategorijama.

Festival Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta – PRKOS u Knjaževcu je trajao ove godine pet dana i publika je mogla da uživa u predstavama kao što su: „Vila Sashino“ Amaterskog pozorišta Masuko iz Velike Plane, „Preljubnici“ Kulturnog centra iz Rače, „Sve je u redu“ Amaterskog pozorišta „Gimnazijalac“ iz Lebana, „Sekund i 35 stotinki“ Teatra 011 iz Beograda i komadu „Ostajte“ Nezavinsog univerziteta iz Banja Luke.

Predstave za 4. PRKOS odabrao je teatrolog i reditelj Vladimir Putnik, selektor festivala.