Mesečni horoskop za oktobar 2018.

Šta vam zvezde predviđaju za ovaj mesec? Pročitajte u mesečnom horoskopu!

151
0
pixabay.com

OVAN

POSAO

Prva dekada oktobra delovaće pomalo stresno na Ovnove. Merkur će 3. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere. To će vam doneti teškoće u realizaciji radnih zadataka zbog situacija kojima nećete moći da se prilagodite. Bićete napeti i ishitreni. Pazite da ne načinite grešku. 5. u mesecu Venera kreće retrogradno, što vas upozorava da se usmerite na rešavanje zaostalih obaveza na polju novca i da izbegavate nove investicije, naročito one većeg obima, piše mesecnihoroskop.com.

Početkom druge dekade oktobra Merkur ulazi u znak Škorpiona odakle pravi opoziciju sa Uranom i donosi vam neočekivane komplikacije zbog neisplaćenih dugovanja. Kvadrat Venere sa Marsom najavljuje probleme u odnosima sa saradnicima. Biće vam potrebno više strpljenja kako biste izbegli gubitke, a strpljenje i taktičnost vam nisu jača strana. Ovo će vas navesti da naučite da budete pažljiviji u rukovanju novcem. Sredina oktobra vam donosi mogućnost rešenja tako što ćete biti u mogućnosti da postignete dogovore oko isplata koje dugujete i da započnete jedan novi projekat.

U trećoj dekadi oktobra, Merkur će praviti sekstil sa Plutonom, što će vas činiti oštroumnim. Umećete da se snalazite i služite raznim lukavstvima kako biste postigli svoje ciljeve. Sunce 23. oktobra ulazi u znak Škorpiona i pravi opoziciju sa Uranom, što će dodatno destabilizovati vaše finansije. Ovog puta pazite da se ne zadužujete dodatno. Sekstil Venere sa Saturnom će vam doneti bolji osećaj kako da postignete više stabilnosti i sigurnosti kada se radi o velikim i dugoročnim ciljevima. Retrogradna konjunkcija Venere sa Suncem usmeriće vas ka rešavanju finansijskih teškoća. Uspećete do kraja meseca da se izvučete velikim delom iz zastoja na tom polju. Bićete u mogućnosti da sklopite profitabilan ugovor.

Nezaposleni Ovnovi biće stavljeni u iskušenje prilikom traženja zaposlenja. Tražiće im se da daju novac kako bi dobili novi posao. Možete dobiti posao i sopstvenim zalaganjem.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi počinje da se kreće retrogradno 5. oktobra. Doneće vam nevolje u ljubavi. U vaše odnose sa voljenom osobom uvući će se ljubomora. Kvadrat Venere sa Marsom dovešće strasti do usijanja, što može da se završi ozbiljnim sukobima. Neslaganja će najviše nastati u vezi zajedničkih ulaganja i kućnog budžeta.

Sredinom oktobra uspećete da nađete rešenje tako što ćete porazgovarati sa voljenom osobom i izneti sve što vam nije po volji u vašoj vezi. Bićete dovoljno uviđavni da saslušate i primedbe vašeg partnera na vaše ponašanje. Mada ćete uspeti da izgladite nesuglasice, povremeno će da iskrsnu manje, prolazne prepirke. Do kraja meseca bićete ponovo u ljubavi.

Ako ste slobodni:

Venera koja kreće retogradno 5. oktobra, doneće vam susret sa bivšom ljubavi, a to će vas u početku uznemiriti. Setićete se kako ste se i zbog čega razišli. Davno potisnuta sećanja o vremenu koje ste proveli zajedno počeće da vas pritiskaju. Osoba koja vam se dopada odjednom će se pojaviti sa nekim novim i shvatićete da od vaših očekivanja nema ništa. Setićete se lepih trenutaka sa bivšom ljubavi koja će vas pozvati da izađete. Do kraja meseca obnovićete vezu.

Stariji Ovnovi upoznaće nekoga ko će ih podsetiti na osobu koju su voleli u prošlosti. Očekivaćete da vam se ponovi sve kroz šta ste prošli, da biste na kraju shvatili da između prošlosti i nove simpatije postoje samo poneke sličnosti.

 ZDRAVLJE

Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja ulazi 10. oktobra u znak Škorpiona, što će vam doneti sklonost upalnim procesima u predelu urogenitalnog trakta. Moguće su i reumatske smetnje, posebno kod starijih Ovnova. U trećoj dekadi oktobra doći će do poboljšanja zdravlja. Više ćete se kretati i bićete u boljoj kondiciji.

Prijaće vam fizičke aktivnosti. Potrebna vam je kalorična hrana kako biste podigli otpornost svog organizma na povišeni nivo. Uzimajte više mesa sa kombinacijom pasulja, krompira i zelenog povrća kao što je spanać. Sočivo, žitarice, integralni hleb i mlečni proizvodi su vam neophodni u ishrani. Od voća će vam prijati sušene smokve. Pojačajte unos kalcijuma i C vitamina.

Važni brojevi za oktobar 2018.

4, 9, 12, 17, 24

BIK

POSAO

Venera vaš vladar 5. oktobra počinje da se kreće retrogradno u vašem polju javnosti i partnerstava. To vas upozorava da nije povoljno vreme da započinjete nove javne projekte niti da imate javne nastupe. Ako se vaš posao odnosi na rad sa klijentima, imaćete teškoća, a mogući su i nezadovoljni klijenti. U odnosima sa poslovnim partnerima nailazićete na teškoće u odvijanju zajedničkih poslova. Izbegavajte u ovom mesecu sklapanje novih poslovnih ugovora.

Merkur će 10. oktobra ući u znak Škorpiona odakle će praviti opoziciju sa Uranom koji se nalazi u vašem znaku. Moglo bi da dođe do neočekivanog razilaska sa jednim poslovnim partnerom ili do raskida unosnog ugovora, što bi vam nanelo štetu i dovelo do zastoja u odvijanju aktuelnih poslova. Sredinom Meseca Merkur će praviti sekstil sa Saturnom koji vlada vašim poljem posla i karijere i pomoći će vam da sa više sigurnosti i stabilnosti ostvarujete postepeni napredak. Nakon toga Merkur pravi konjunkciju sa Venerom i otvara vam pogodosti da unapredite saradnju i odnose sa poslovnim partnerima.

U trećoj dekadi oktobra Sunce će ući u znak Škorpiona i vaše polje javnosti praviće opoziciju sa Uranom, što će vam još jednom doneti previranja u poslovnim odnosima. U ovom slučaju ćete nailaziti na neslaganja sa nadređenima i osobama od autoriteta, što bi moglo ozbiljno da ugrozi vaše pozicije. Na sreću, Venera će 24. oktobra praviti sekstil sa Saturnom, a ubrzo nakon toga i retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti postizanje značajnog uspeha. To će vam pomoći da poboljšate vaše pozicije i ugled. Što se tiče finansija, prva polovina oktobra biće promenljiva, pa izbegavajte velike investicije. U drugoj polovini oktobra uspećete da ostvarite planirani prihod ali će vas čekati i uvećani rashodi.

Nezaposleni Bikovi će imati najviše uspeha u nalaženju novog posla u oblastima zdravstva, prava i ekonomije. Bićete suočeni sa ozbiljnom konkurencijom.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Oktobar će biti prilično stresan i promenljiv mesec za vas kada se radi o odnosima sa voljenom osobom. 11. u mesecu Venera, vaš vladar, praviće kvadrat sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi i braka. Sukobi sa partnerom će iskrsnuti oko zajedničkih planova. Svako će vući na svoju stranu i nećete moći da se složite. Izbegavajte svađe.

U drugoj polovini oktobra Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, što će olakšati da postignete dogovor, ali će tenzije i dalje da traju i biće povremenih prepirki i nesuglasica zbog kvadrata Merkura sa Marsom. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti retrogradnu konjunkiju sa Suncem i uspećete da prevaziđete teškoće. Vaša veza će opet biti skladna.

Ako ste slobodni:

Pokušaćete da privučete pažnju osobe koju ćete upoznati ne jednoj zabavi i koja će vam se na prvi pogled dopasti ali će još neko baciti oko na nju. Bićete primorani da se takmičite sa konkurencijom. To će vas stavljati u neprijatne situacije i bićete skloni ishitrenim reakcijama koje vam neće ići u prilog kod vaše simpatije. Za vas će u isto vreme biti zainteresovana jedna osoba koja bi mogla da bude bolja prilika od ove koju ćete pokušati da osvojite. Pazite da ne propustite šansu.

Stariji Bikovi će ishitreno ući u površnu vezu sa jednom osobom ali ubrzo će uvideti da su pogrešili u izboru. Nakon raskida te veze, pokušaćete da priđete osobi koju duže vreme zaobilazite, a znate da joj se sviđate. Ona će biti hladna.

ZDRAVLJE

Venera koja vlada vašim poljem zdravlja, od 5. oktobra počinje da se kreće retogradno, što će oslabiti vaš imunitet. Vaše zdravlje će generalno biti osetljivo, a posebno će vam biti osetljiva slezina i žuč, kao i bubrezi. To vam govori da je važno da pazite na svoju ishranu i da se zdravo hranite. U trećoj dekadi oktobra imunitet će vam ojačati. Više se krećite.

Potrebno je da svoju ishranu pojačate vitaminima kao i namirnicama koje sadrže kalorije ali koje nisu teške za probavu. To su jabuke, grožđe, limun i pomorandža. Od povrća će vam prijati bundeva koju možete češće da pravite čak i kao dodatak jelima. Pasulj, grašak i šargarepa mogu češće da vam se nađu na jelovniku. Pijte više čajeva i mineralnu vodu.

Važni brojevi za oktobar 2018.

3, 8, 14, 17, 22

Blizanci

POSAO

Venera će krenuti retrogradno 5. oktobra. Kako prolazi kroz vaše polje usluga, biće neophodno da se više angažujete oko ranije započetih, a nedovršenih ili silom prilika odloženih zadataka na tom polju. Merkur, vaš vladar, ulazi u znak Škorpiona 10. oktobra i pravi opoziciju sa Uranom. Neočekivane komplikacije na poslu mogu nastati zbog poteza konkurencije koji će omesti vaše planove. Obratite pažnju da vam neko ne radi nešto iza leđa sa ciljem da se okoristi na vaš račun. Moguća su podmetanja i skandali.

Sredinom oktobra Merkur pravi konjunkciju sa Venerom. Započećete ozbiljnije pregovore o novim poslvnim mogućnostima koje su u prošlosti više puta odlagane. Ovog puta ćete uspeti da se dogovorite. Trigon Merkura sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere 19. oktobra, pojačaće vašu intuiciju, pa ćete lakše doneti jednu važnu odluku, a uspećete i da postignete uspeh u svemu što od vas zahteva kreativna rešenja. Ako se bavite oblastima saobraćaja i transporta, moguće su nezgode kada se radi o dugim i dalekim relacijama.

Treća dekada oktobra vam donosi mogućnost boljeg obrta novca zahvaljujući sekstilu Merkura sa Plutonom. Venera i Sunce će praviti sekstil sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju platnog prometa što će vam omogućiti da stabilizujete vaše finansijsko stanje i da profitirate od dugoročnih poslova i ranijih investicija. Imaćete ispeha u oblastima povezanim sa građevinskom industrijom, menadžmentom, bankarstvom i ekonomijom. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 26. oktobra, što će vam doneti plodne uvide u to kako da postupite kako biste rešili teškoće na koje ste nailazili na polju usluga. Započećete nove projekte koji će vam se isplatiti kada ih razradite. Očekuje vas uspeh na polju javnosti.

Nezaposleni Blizanci će morati da ulože dosta napora i snalažljivosti u nalaženju novog posla. Potencijalni poslodavci će od njih zahtevati da se dokažu na teži način.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera će 5. oktobra krenuti retogradno, što vas upozorava da će vaš partner biti nezadovoljan vašom pažnjom i da će se vaša veza naći na iskušenjima. Merkurova opozicija sa Uranom može dovesti do ozbiljnih nesuglasica u slučaju da ste nešto skrivali od partnera jer će vaš partner neočekivano saznati nešto što mu niste rekli. Izbegavajte neiskrenost.

Duga dekada oktobra doneće vam nove nejasnoće i neočekivane smetnje u odnosu sa voljenom osobom. Potrebno je da se potrudite da nađete zajednički prihvatljivo rešenje. U trećoj dekadi meseca uspećete da postignete razumevanje i da se prihvatite rešavanja proteklih nesuglasica. Najvažnije će biti da poradite na poboljšanju međusobnog poverenja.

Ako ste slobodni:

Privući će vam pažnju osoba koju ćete upoznati na poslovnom sastanku ili preko jednog prijatelja. Simpatije će biti obostrane ali ćete saznati da je osoba u braku ili dugoj vezi. Predložiće vam da se tajno viđate i da uđete u tajnu vezu ili avanturu ali će se to već u startu pokazati napeto i nesigurno. Brzo ćete odustati. Nakon toga će se pojaviti još dve osobe do kraja meseca koje će želeti da sa vama budu u tajnoj vezi. Sa trećom osobom možete da imate nešto skladno i ozbiljno.

Stariji Blizanci će doći u priliku da biraju između dve osobe koje im pokazuju naklonost ali će im biti teško da se odluče. Koju god da izabarete, svesni ste da ćete teško moći da se uklopite jer ste svesni velikih razlika u životnim navikama.

ZDRAVLJE

Venera koja prolazi kroz vaše polje zdravlja počeće da se kreće retrogradno od 5. oktobra. To će vas činiti osetljivim. Bićete podložni probavnim smetnjama, pa je važno da pazite na vašu ishranu. Smetnje su moguće i u predelu mokraćnih kanala, gde su moguće upale. U trećoj dekadi oktobra zdravlje će vam biti stabilnije. Potrebno vam je više discipline.

Vreme je da promenite svoje navike u ishrani. Tokom oktobra vam se savetuje da uzimate više suplemenata koji će nadoknaditi materije koje su neophodne vašem organizmu, a koje se ne proizvode dovoljno prirodnim putem. Potrebno vam je više magnezijuma, B i E vitamina. Izbacite slatkiše i brzu hranu i smanjite kafu. Pojačajte unos presne hrane.

Važni brojevi za oktobar 2018.

3, 5, 16, 18, 23

RAK

POSAO

Početkom oktobra Merkur pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju javnosti i partnerstva. Nailazićete na teškoće u zajedničkim poslovnim projektima koje neće moći da se jasno definišu i rešavaju jer će dolaziti iz nepoznatih izvora. Unosiće napetosti u vaše poslovne odnose. Pripazite jer vam neko spletkari iza leđa. Venera će 5. oktobra krenuti retrogradno, što vas upozorava da po svaku cenu izbegavate bilo kakve rizične poteze i investicije. 10. oktobra će Merkur ući u znak Škorpiona odakle će praviti opoziciju sa Uranom. To može dovesti do neočekivanog prekida jedne saradnje, što bi vam omelo planove, posebno ako ste vlasnik privatne firme.

Na teškoće ćete nailaziti u timskom radu, sa dobavljačima i kooperantima, pa je važno da budete otvoreni na kompromis. Kvadrat Venere sa Marsom koji vlada vašim poljem posla činiće vas skloni ishitrenim potezima, sukobima sa kolegama ili osobama od autoriteta, a to će se nepovoljno odraziti na vaše finansije. Biće neophodno da se posvetite rešavanju zaostalih dugovanja jer će oko toga biti najviše pritisaka na vas.

Merkur će u drugoj dekadi oktobra praviti sekstil sa Saturnom i konjunkciju sa Venerom. Uspeh vas očekuje u javnosti. Održaćete uspešnu prezentaciju i sklopiti dugoročni poslovni ugovor. Započećete i nešto novo što će od vas zahtevati kreativnost. Dobici će vam dolaziti kroz oblasti zabave i prosvete. Kvadrat Merkura sa Marsom vas upozorava da izbegavate ishitrene finanijske poteze jer vam to može naneti gubitke. Teškoće vam dolaze ako se bavite mehanikom i tehničkim poslovima. U trećoj dekadi oktobra očekuju vas stabilne pozicije i koristi od poslovnih partnerstava. Budite pažljivi sa novcem jer ćete nailaziti na uvećane troškoce, a i sami nećete imati dobar osećaj za investicije.

Nezaposleni Rakovi će biti uspešni u promociji svojih radnih sposobnosti potencijalnim poslodavcima. Najviše izgleda za novi posao imaćete u oblastima javnosti.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Prva dekada oktobra doneće vam nesuglasice sa partnerom. Merkur pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju ljubavi. Nezadovoljstva koja ste potisnuli počeće da remete vašu emotivnu vezu. Porazgovarajte o ovom problemu sa partnerom. U drugoj dekadi oktobra ćete uspeti da se stabilizujete. Potrebni su vam ustaljeni rituali u zajedničkom životu.

Treća dekada oktobra će za vas biti opuštena u odnosima sa voljenom osobom. Uživaćete u zajedničkim trenucima. Potrudićete se da nadoknadite ono što ste propustili u ranijem periodu. Venera će biti retrogradna, što još više naglašava potrebu za ispunjavanjem neostvarenih želja. Vaš partner će biti prijemčiv za vaše predloge i uzvratiće vam osećanja.

Ako ste slobodni:

Prva polovina oktobra vam donosi haotična dešavanja na polju ljubavi. Pokušaj da se približite nekome ko vas privlači izazvaće tenzije i razočaraćete se, što će vas navesti da odustanete. Nakon toga će vam prići neko ko će vam već na prvi pogled delovati da zadovoljava najveći deo vaših kriterijuma u ljubavi. U trećoj dekadi oktobra će retrogradna Venera praviti konjunkciju sa Suncem i započećete skladnu vezu na duže staze. Nekim Rakovima će se vratiti stara ljubav.

Nešto starije Rakove očekuje susret sa osobom sa kojom su ranije bili u vezi. Nakon više pokušaja koji su se završili neuspehom, stara ljubav će ovoga puta da se pokaže pravim pogotkom. Imaćete ono što vam je prvi put nedostajalo.

ZDRAVLJE

Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja. Oktobar vam je povoljan da unesete nešto novo u vezi vaše brige o zdravlju. To može da bude drugačiji način ishrane, novi program fizičkih vežbi i slično. Oslobodićete se jedne loše navike, što će doprineti poboljšanju zdravlja generalno. Prijalo bi vam da odete vikendom na planinu zbog čistog vazduha i promene klime.

Vašem organizmu prijaće ishrana koja je lako svarljiva ali koja sadrži dovoljno kalorija, vitamina i proteina. Brokoli, cvekla, šargarepa i bundeva mogu češće da vam se nađu na jelovniku. Čorbice od povrća su dobrodošle. Umanjite unos pečene hrane na ulju, kafu i konditorske proizvode. Umereno jedite sir i mlečne proizvode. Pojačajte vitamin C.

Važni brojevi za oktobar 2018.

3, 12, 16, 19, 24

LAV

POSAO

Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere 5. oktobra kreće retrogradno u vašem polju završetaka, što će dovesti do odlaganja i prolongiranja nekih važnih rokova. Uzrok će biti neočekivane smetnje i raskid jedne saradnje zbog opozicije Merkura sa Uranom 10. oktobra. To će od vas zahtevati da se reorganizujete i da neke segmente ponovo obrađujete. Primetićete da je bilo grešaka koje se moraju ispraviti. Venera će početkom druge dekade oktobra praviti kvadrat sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje partnerstava. To će vam doneti neslaganja sa jednim poslovnim partnerom i otežaće vam napredak u zajedničkom projektu. Sredinom meseca će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam omogućiti da se pokrenete i da počnete da rešavate prethodne prepreke i zastoje. Započećete jedan projekat u privatnoj režiji koji ste pokušali već ranije da pokrenete ali niste uspeli zbog nepovoljnih okolnosti. Sada ćete uspeti ali ćete se još nekoliko puta vraćati na početak dok ne uspete da ga razradite. Imaćete dobar osećaj za tokove novca i ostvarićete dobitke.

U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti sekstil sa Saturnom koji prolazi kroz vaše polje usluga. Uspećete da ostvarite stabilnost na tom polju. 26. oktobra Venera pravi retrogradnu konjunkciju sa Suncem u znaku Škorpiona. Nešto na šta ste duže vreme čekali biće vam omogućeno. To može biti priznanje za ranija postignuća u poslu ali i unapređenje. Na polju novca će vam prva polovina oktobra biti promenljiva i moguće su teškoće, pa je mudro da izbegavate velika ulaganja i transakcije. U drugoj polovini oktobra ćete uspeti da obavite povoljne dogovre, dobijete garanciuje o isplati zaostalih potraživanja, što će popraviti vašu finansijsku situaciju, ali tek toliko da ne budete u ozbiljnijem minusu.

Nezaposleni Lavovi će dobiti ponudu za rad na mestu na koje su više puta konkurisali i bili odbijeni. Upornost će vam se isplatiti, a možete to zahvaliti i vašim radnim sposobnostima, navodi mesecnihoroskop.com

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera će krenuti retrogradno 5. oktobra i 11. u mesecu će praviti kvadrat sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. Ovo će dovesti do ponavljanja tenzija i nesuglasica koje ste imali u prethodnom mesecu. Nemojte opet praviti iste greške. Nesuglasice će pojačati i kvadrat Merkura sa Marsom. Izbegavajte ljubomorne scene i prepirke oko svakakvih sitnica.

Treća dekada oktobra donosi uticaje koji će vam pomoći da prevaziđete neslaganja sa voljenom osobom. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 26. u mesecu, što će vam doneti plodne uvide u to šta je neophodno kako bi vaš odnos sa partnerom postao skladniji. Promenićete nešto u svom pristupu i ponašanju, što će obradovati vašeg partnera.

Ako ste slobodni:

Osoba sa kojom ste pokušali da ostvarite emotivnu vezu ali ste uspeli samo da dobijete prolaznu i kratku avanturu, nastaviće da privlači vašu pažnju i ovog meseca. Često ćete se viđati na istim mestima i između vas dvoje će ponovo da se razbuktaju strasti. Sve će se kao i prošlog puta završiti u krevetu ali ćete dobiti novu šansu za nešto više od strasnog seksa. Savet je da odete korak dalje jer biste tako počeli da osećate i nešto više od prolaznih strasti. Veza bi mogla da uspe.

Nešto stariji Lavovi imaće velika očekivanja od jedne osobe sa kojom već duže vreme flertuju. Počećete da se češće viđate ali će ubrzo početi da se javljaju napetosti i nesuglasice. Vaš novi partner će se pokazati ljubomornim. Razočaraćete se.

ZDRAVLJE

Početak oktobra donosi vam prolazne nestabilnosti na polju zdravlja. Biće vam osetljivi grlo, želudac i mokraćni kanali. Moguće je lakša i prolazna prehlada. Potrebno vam je više odmora. Izbegavajte preterane fizičke napore. Već od druge dekade oktobra vaše zdravlje će biti stabilnije. Počećete da primenjujete novi program za poboljašnje zdravlja.

Tokom oktobra vašem organizmu je potrebna hrana koja sadrži gradivne materije i proteine. Meso možete češće da uzimate, posebno piletinu i junetinu. Od povrća će vam prijati paprika, cvekla i kupus. Voće jedite više sušeno nego sveže. Umanjite unos mleka, hleba, šećera i gaziranog pića. Pijte čaj sa dodatkom đumbira i pojačajte unos vitamina C i B.

Važni brojevi za oktobar 2018.

4, 7, 13, 18, 22

DEVICA

POSAO

Merkur koji vlada vašim poljem posla će 3. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom i doneće vam finansijske gubitke zbog vašeg nepromišljenog poteza ali i zbog nameštaljki konkurencije. 5. oktobra će Venera krenuti retrogradno u znaku Škorpiona i vašem polju komunikacija. Doneće vam otežane dogovore oko važnih poslova. Na neke tačke ranije započetih pregovora treba ćete ponovo da se vraćate. Važno je da se za to dobro pripremite. Merkur će 10. oktobra ući u znak Škorpiona i vaše polje novca, odakle će praviti opoziciju sa Uranom, što će dovesti do neočekivanog otkazivanja jednog projekta, a to će negativno uticati na vaše prihode i platni promet.

Uplata koju ste očekivali će biti povučena bez blagovremene najave i vi nećete biti u stanju da isplatite deo svojih obaveza. U drugoj dekadi oktobra, Merkur će praviti trigon sa Saturnom i Neptunom i konjunkciju sa Venerom. To će vam oklašati prevazilaženje zastoja i neslaganja u pregovorima oko novih i aktuelnih projekata. Preuzećete rizike u razumnoj meri i isplatiće vam se.

Vaša finansijska situacija će se poboljšati zahvaljući uspešno postignutim dogovorima i mudrim potezima koje ćete povlačiti u tom pravcu. Uspećete da postignete sporazum sa jednim poslovnim partnerom i sklopite povoljan ugovor. Merkur će 19. oktobra praviti kvadrat sa Marsom i to će se nepovoljno odraziti na vaše polje usluga i odnose sa klijentima. Imaćete i konflikt sa nadređenom osobom. U trećoj dekadi oktobra opozicija Sunca sa Uranom dovešće do smanjenog priliva novca upravo zbog neslaganja sa nadređenim osobama. U pomoć će vam priskočiti sekstil Venere sa Saturnom, što će vam doneti dobitke sa drugih strana. Uspećete da dođete do potrebnih sredstava i nastavićete stabilno da poslujete.

Nezaposlene Device dobiće priliku da se zaposle u oblastima saobraćaja i transporta, kao i u oblastima komunikacija. Umećete da uverite polodavca u svoje kvalitete.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera koje će se kretati retrogradno od 5. oktobra usmeriće vas da sa partnerom pokrenete razgovore o onome što je u vezi vaših međusobnih očekivanja i ispoljavanja emocija jedno prema drugome nezadovoljavajuće u vašem odnosu. Oko toga mogu da iskrsnu i sukobi, pa čak i ljubomorne scene, zbog kvadrata Venere sa Marsom. Izbegavajte svađe.

U drugoj polovini oktobra uspećete da poboljšate odnos sa voljenom osobom zahvaljujući retrogradnoj konjunkciji Venere sa Suncem koja će vam doneti uvide u to kako da pristupite partneru i kako da poboljšate komunikaciju i poverenje u vezi. Konjunkcija Merkura sa Jupiterom krajem meseca doneće vam bolje razumevanje i motivaciju da budete iskreni.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se nesigurno i pravićete greške u pokušaju da privučete pažnju jedne osobe koja će vam delovati kao idealan partner. Vremenom ćete shvatiti da niste zanimljivi toj osobi i osećaćete se razočarano. U drugoj polovini meseca će vam prići neko ko će vas podsetiti na nekoga s kim ste ranije bili u vezi i koga ste voleli. Između vas dvoje će se ubrzo razviti simpatije i razgovori o sličnim interesovanjima. Do kraja oktobra ćete ući u vezu i bićete zadovoljni ishodom.

Nešto starije Device će osećati potrebu da se skrase pored osobe koja ne mora da bude idealna, već samo dovoljno uredna i komunikativna. Upoznaćete nekoga ko će zadovoljiti vaše kriterijume. Biće vam potrebno strpljenje ali će biti nagrađeno.

ZDRAVLJE

Kvadrat Venere sa Marsom koji prolazi kroz vaše polje zdravlja u prvoj polovini oktobra doneće vam tegobe sa zglobovima, a biće vam osetljiv urogenitalni trakt, bubrezi i žuč. Mogući su upalni procesi i infekcije. U slučaju jačih tegoba, javite se svom lekaru. Druga polovina oktobra donosi vam pojačani imunitet. Više se krećite zbog kondicije.

Neophodno vam je više kalorija kako biste ojačali otpornost vašeg organizmna. U tu svrhu će vam odgovarati namirnice koja sadrže vlakna, a to su sušeni grašak, crveni pasulj, artičoka i prokulice. Od voća će vam prijati avokado, jabuke i banane. Kao dodatak ishrani, uzimajte čia i lanene semenke, badem, a povremeno i crnu čokoladu. Meso umanjite.

Važni brojevi za oktobar 2018.

4, 10, 16, 21, 25

VAGA

POSAO

Merkur iz vašeg znaka pravi kvadrat ka Plutonu 3. oktobra i upozorava vas da proverite da li ste ažurirali obaveznu administraciju i da li se u svom poslu pridržavate propisa jer je moguća iznenadna poseta inspekcije, što bi vam moglo poremetiti planove i doneti teškoće. Venera kreće retrogradno 5. oktobra u vašem polju finansija. Obratite pažnju na sve što nije obavljeno na vreme na polju novca, na uplate koje kasne i na vaše obaveze prema poveriocima. Vreme je da se potrudite da poboljšate priliv sredstava na vaš račun ali to zahteva da zatvorite otvorene stavke koje se odugovlače.

Nije povoljan mesec za nove investicije, pa ih izbegavajte. Merkur će 10. oktobra da uđe u znak Škorpiona i vaše polje novca, odakle će praviti opoziciju ka Uranu u vašem polju platnog prometa. Nailazićete na neočekivane teškoće u novčanim transakcijama. Iznenadni rakid jednog ugovora naneće vam gubitke. Kvadrat Venere sa Marsom vas upozorava da izbegavate ishitrene poteze u vezi novca i da izbegavate bilo kakav rizik što se toga tiče jer biste imali dodatni gubitak.

Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom 15. oktobra, što će vam doneti povoljne dogovore oko refinansiranja i otplate dugovanja. Vaša finansijska situacije će zahvaljujući tome moći da započne sa oporavkom i počeće postepeno da se poboljšava. Pripazite da ne ulazite u rizike 19. oktobra kada Merkur bude pravio kvadrat sa Marsom. Bićete skloni ishitrenim potezima zbog pritisaka da što pre rešite zaostale dugove i ispoštujete dogovorene rokove. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti retogradnu konjunkciju sa Suncem. Obnovićete jednu saradnju koja će vam omogućiti brže i efikasnije postizanje planiranih ciljeva. Uspeh ćete ostvariti u oblastima ekonomije, informatike i u privatnom biznisu.

Nezaposlene Vage će više puta pokušati da dobiju novi posao ali će tek iz trećeg ili kasnijeg pokušaja uspeti da dobiju povoljnu šansu. Potrebno vam je više upornosti.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Prva polovina oktobra donosi vam nesuglasice unutar porodice. Sa voljenom osobom nećete uspeti da se uskladite oko porodičnih obaveza. Bićete preoterećeni teškoćama materijalnog tipa koje će od oboje zahtevati više angažovanja na poslu i izvan kuće. Kvadrat Venere sa Marsom doneće vam ljubomorne scene, pojačane strasti i izlive posesivnosti.

Od druge polovine oktobra potrudićete se da promenite ono što je bilo negativno u vašem pristupu voljenoj osobi. U tome će vam pomoći konjunkcija Merkura sa Venerom. Porazgovaraćete otvoreno i iskreno o svemu što vam smeta u vašoj vezi i potrudićete se da to ispravite. Do kraja meseca ćete se zbližiti i ostaviti iza vas nesuglasice. Pružaćete više pažnje.

Ako ste slobodni:

Prva dekada oktobra proteći će vam u napetoj atmosferi. Primetićete kako osoba koja vam se dopada ne odgovara na vaše signale i kako se pojavio neko novi ko je osvojio njeno srce. To će u vama izazvati nalet ljubomore i bićete skloni da napravite scenu na javnom mestu, što će vas rasteretiti napetosti. Nakon toga ćete se okrenuti bivšem partneru koji vas još uvek nije preboleo i pružićete mu novu šansu. Budite pažljivi jer je važno da prvo rešite sve ono što je dovelo do raskida.

Starije Vage će imati problem sa sećanjima na jednu davno prošlu ljubav koja im neće izlaziti iz glave i srca tokom prve polovine oktobra. Vreme je da ostavite iza sebe prošlost jer ćete samo tako moći neometano da uđete u novu vezu.

ZDRAVLJE

Vaše zdravlje će biti osetljivo u prvoj polovini oktobra. Venera će praviti kvadrat sa Marsom što bi moglo da dovede do upale u predelu grla. Kontrolišite češće krvni pritisak jer bi mogao da bude povišen. Tegobe su moguće i u predelu urogenitalnog trakta. U drugoj polovini oktobra vaše zdravlje će početi da se popravlja. Više se krećite.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži više sastojaka koji utiču kao detoksikanti i čiste nagomilane štetne materije iz vašeg organizma. Kao dodatak jelima možete da koristite morske alge. Zeleni čaj pijte češće. Od začina vam je važna kurkuma. Potrebno vam je i više magnezijuma. Od voća jedite sušene smokve. Smanjite unos kafe i slatkiša. Pojačajte vitamin C.

Važni brojevi za oktobar 2018.

3, 7, 13, 16, 22

Škorpija

POSAO

Merkur 3. oktobra pravi kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju komunikacije i donosi vam teškoće u poslovnim pregovorima, u saobraćaju i na polju trgovine. Nećete umeti da se prilagodite sagovornicima niti okolnostima na koje budete nailazili što će vas usporiti u ostvarivanju planiranih zadataka. 5. oktobra će Venera krenuti retrogradno u vašem znaku, što vas usmerava da se posvetite rešavanju zaostalih radnih obaveza. Najviše pažnje i vremena ćete trebati da posvetite poslovnim odnosima, vašem nastupu i reorganizaciji. Otkrićete kako vam je neko od saradnike ili podređenih radio iza leđa i uvidećete gde su vam naneti šteta i gubici. Neće vam biti lako da to nadoknadite. 10. oktobra će Merkur ući u vaš znak i praviće opoziciju sa Uranom. Neočekivano ćete raskinuti jedno poslovno partnerstvo što će još više naglasiti potrebu da nešto promenite u svom dosadašnjem načinu poslovanja. Reogranizacija će biti neminovna. Kvadrat Venere sa vašim vladarem Marsom izazvaće neslaganja i konfliktne situacije sa nadređenim osobama. To vas može koštati položaja.

Merkur će 15. oktobra praviti konjunkciju sa Venerom i omogućiti vam da započnete sa novim poslovnim metodama, a to će vam omogućiti da zaustavite lanac neprijatnosti i teškoća na koje ste nailazili u prvoj polovini meseca. Trigon Merkura sa Neptunom pojačaće vašu kreativnost i doneće vam uspeh ako se bavite oblastima zabave, estrade, ugostiteljstva, oblastima za decu i hemijskom industrijom. U trećoj dekadi oktobra Venera i Sunce će praviti sekstil sa Saturnom. Uspećete da postignete uspeh u pregovorima koji su se odužili više nego što je predviđeno i gde ste nailazili na brojne prepreke. Na finansijskom polju vas očekuju dobici krajem meseca. Postići ćete planirani saldo na računu.

Nezaposleni Škorpioni će biti vešti u pregovorima i uspeće da uvere potencijalnog poslodavca da im pokloni poverenje i da im pruži šansu da se dokažu na novom poslu.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi krenuće retogradno u vašem znaku. To ukazuje da privršenost voljene osobe koja je bila vezana za vas, počinje da se okreće na drugu stranu. Doći će do zahlađenja, a uzrok tome su nerazumevanje, nedovoljna pažnja sa vaše strane prema partneru i nerešene neprijatne situacije u prošlosti. Mogući su i konflikti.

Druga polovina oktobra doneće vam mogućnosti da ublažite nesklad u odnosima sa voljenom osobom. Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, a Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem. Potrebno je da promenite svoje stavove u odnosu na partnera i unesete nešto novo što će vašu vezu osvežiti i poboljšati. Potrebna vam je iskrena komunikacija.

Ako ste slobodni:

Osoba u koju ste zaljubljeni i sa kojom pokušavate da ostvarite emotivnu vezu napraviće nešto što će vas zaprepastiti i razočarati, tako da ćete odustati od daljih pokušaja da je privučete. Zbog razočaranja koje će vas snažno pogoditi uletećete u jednu strasnu i prolaznu avanturu. Shvatićete da osim strasti tu neće biti nikada ničega više. U trećoj dekadi oktobra susret sa bivšom ljubavi navešće vas da razmislite da li da obnovite vezu. Pokušaćete i u početku ćete biti zadovoljni.

Stariji Škorpioni će imati komplikovan mesec na polju ljubavi. Bezuspešno će pokušavati da privuku pažnju osobe koja im se dopada. Javiće im se i bivša ljubav, ali ni sa njom neće uspeti da obnove vezu. Umešaće se neko treći.

ZDRAVLJE

Prva polovina okotobra će vam doneti osetljivo zdravlje. Bićete podložni smetnjama u predelu zglobova koji mogu biti reumatskog tipa, posebno ako ste u poodmaklim godinama. Bićete osetljivi i na promene vremena. Čuvajte se povreda. U drugoj polovini oktobra, vaše zdravlje će se popraviti i stabilizovati. Više ćete biti u pokretu i fizički aktivni.

Vaša ishrana tokom oktobra treba da sadrži više proteina koje možete unositi kroz integralne žitarice. Najvažniji vam je doručak koji treba da sadrži proteinski šejk ili musli i pahuljice od raži i heljde sa kombinacijom jogurta ili kefira. Od povrća konzumirajte više celera, šargarepe i blitve. Od voća vam je neophodno južno voće puno vitamina.

Važni brojevi za oktobar 2018.

7, 16, 19, 21, 26

Strelac

POSAO

Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere praviće 3. oktobra kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju novca, što vas upozorava da izbegavate komplikovane novčane situacije, velike investicije i transakcije, kao i da obratite pažnju na tokove novca. Neko će pokušati da vas izradi, pa biste se mogli naći na gubitku. Posebnu pažnju obratite na sve što se dešava u pozadini i na osobe koje bi mogle da pokušaju da se okoriste na vaš račun. Polje skrivenih neprijatelja će biti aktivno zbog Venere koja će tamo krenuti retogradno 5. oktobra. Saznaćete neke tajne i može se dogoditi da uvidite ko vas je sve varao i koliko ste zbog toga izgubili i u finansijskom pogledu, a da toga niste bili svesni. Merkurov ulazak u vaše polje tajni 10. oktobra i opozicija koju će praviti sa Uranom će još više rasvetlili ono što se u prošlosti dešavalo iza vaših leđa na poslu. To će dovesti do raskida saradnje sa pojedinim osobama. Ako ste vlasnik privatnog preduzeća, daćete otkaz nekim osobama. Ako radite za nekoga i ako ste učestvovali u mahinacijama, vi možete da dobijete otkaz.

Merkur će u drugoj dekadi oktobra praviti konjunkciju sa Venerom i trigon sa Neptunom. Uspećete da izađete iz teškoća koje će vam doneti prvi deo meseca tako što ćete dobiti podršku od strane koje niste očekivali da će vam priskočiti u pomoć. To će biti neko od vaših starih saradnika i poslovnih partnera sa kojim ćete obnoviti saradnju. Oslonite se na intuiciju u rešavanju finansijskih teškoća. Imaćete dobar osećaj kakve poteze da povlačite što će vam doneti dobitke nakon izvesnog rizika u koji se upustite. Treća dekada oktobra donosi vam uspeh u oblastima finansija, građevinarstva, trgovine energentima, u kreativnim oblastima i u oblastima zabave. Na finansijskom polju vas očekuju dobici.

Nezaposleni Strelčevi će imati više sreće u dobijanju posla na crno, nego što će im poći za rukom da dobiju posao za stalno. Honorarni poslovi će vam takođe biti lakše ostvarivi.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem braka i partnerstva praviće izazovne aspekte u prvoj dekadi oktobra, što će dovoditi do nesklada u vašem odnosu sa voljenom osobom. Nećete uspevati da se jedno drugom prilagodite i dolaziće do čestih neslaganja i prepirki. Nećete uspeti da se složite oko zajedničkih investicija. Partner će sumnjati da nešto krijete od njega.

U drugoj polovini oktobra imaćete još jedan sukob sa partnerom jer će svako držati svoju stranu i biće vam teško da postignete dogovor oko zajedničkih planova. Nakon toga ćete uspeti da vaš odnos dovedete u red. Bićete spremniji na kompromise i uzećete neke stvari u svoje ruke, što će vašem partneru prijati. Imaćete više inicijative u svemu.

Ako ste slobodni:

Prvi deo meseca oktobra biće za vas dinamičan i doneće vam više od jedne prilike za ulazak u emotivnu vezu ali ćete ovog puta postupati pažljivo i nećete da se zalećete. Imaćete u vidu neprijatna iskustva iz prošlosti kada ste se olako upuštali u veze i izlazili iz njih razočarani. Neće vam se svideti osobe koje vam budu prilazile, jer će svakome nedostajati ponešto od onoga što tražite. Krajem meseca pojaviće se neko ko je drugačiji od proseka i ko će vam ispuniti srce čežnjom.

Nešto stariji Strelci će pristati na izlazak sa osobom koja im duže vreme udvara, ali će se u zadnjem momentu dogoditi nešto što će ih navesti da odustanu od ideje o vezi. U drugoj polovini oktobra upoznaćete osobu koja će vas oduševiti.

ZDRAVLJE

Retrograno kretanje Venere koja vlada vašim poljem zdravlja činiće vas osetljivijim. Naročito će vam biti oslabljena cirkulacija. Moguće su hormonske smetnje, kao i tegobe u predelu bubrega i jajnika, moguće ciste. Važno je da više pažnje posvetite svom zdravlju. Sve što ste zapustili biće potrebno da se sanira i dovede u bolje stanje. U tome ćete imati uspeha.

Vaša ishrana u oktobru trebalo bi da sadrži namirnice koje vezuju toksične materije i ubrzavaju njihovo izbacivanje iz organizma. Čajevi od maslačka, koprive, uvin i zeleni čaj će biti od pomoći pri čišćenju organizma. Izbecite kafu, slatkiše, smanjite mleko, a meso svedite na minimum. Jedite što više presne hrane, kako voća, tako i povrća. Pojačajte B vitamin.

Važni brojevi za oktobar 2018.

7, 10, 14, 17, 23

JARAC

POSAO

Merkur će 3. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom koji se nalazi u vašem znaku. To će vam doneti nesuglasice na radnom mestu, kako sa radnim kolegama tako i sa nadređenima. Nećete uspeti da ostvarite jedan plan jer nećete uspeti da se prilagodite okolnostima i klijentima. Vi sami ćete biti skloni greškama. To će vas usporiti. Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere krenuće retogradno u vašem polju saradnika 5. oktobra. To vas upozorava da obratite više pažnje na vaše poslovne odnose i veze. Na teškoće ćete nailaziti u timskom radu. Vaši saradnici će kasniti sa ispunjavanjem svojih obaveza, što će dovesti do toga da ćete biti primorani da neke rokove prolongirate. Mogli biste zbog toga imati gubitke. Osim toga moguće je i neočekivani raskid sa jednim ili više saradnika 10. oktobra kada Merkur bude ušao i znak Škorpiona i kada bude pravio opoziciju sa Uranom. Izbegavajte ulazak u poslovne i finansijske rizike jer biste mogli imati teške posledice i još veće gubitke. Na finansijskom polju vas očekuju potresi koje ćete teško moći da podnesete i rešite.

Merkur će 15. oktobra praviti konjunkciju sa Venerom, što će dovesti do obnavljanja jedne saradnje koja se u prošlosti pokazala plodnom i to će vam pomoći da počnete da se izvlačite iz gubitaka i teškoća nastalih u proteklom periodu. Bićete još neko vreme skloni ishitrenim potezima koji će dovoditi do nestabilnosti na polju novca. Najbolje bi bilo da izbegavate nove investicije. U trećoj dekadi oktobra Venera će praviti sekstil sa Saturnom, vašim vladarem. Uspećete da učvrstite svoj položaj zahvaljujući mudrim potezima. Konjunkcija retrogradne Venere sa Suncem pomoći će vam da obnovite veze i saradnju sa važnim osobama od autioriteta. Uspeh ćete postići ako se bavite menadžmentom, poljoprivredom i trgovinom.

Nezaposleni Jarčevi će potražiti pomoć prijatelja u nalaženju zaposlenja. To će se pokazati kao mudra odluka jer ćete dobiti preporuke koje će vam omogućiti da se zaposlite, bar na određeno vreme.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Retrogradana Venera vas opominje da je krajnje vreme da se posvetite zajedničkim aktivnostima sa voljenom osobom i da smanjite vašu obuzetost raznim obavezama koje svakodnevno smišljate kako biste izbegli bliskost. Prva polovina oktobra donosi vam dosta iskušenja u vidu neslaganja sa voljenom osobom oko važnih zajedničkih planova. Moguće su i svađe.

U drugoj dekadi oktobra Merkur će praviti sekstil sa Saturnom, što će vas motivisati da sa partnerom porazgovarate o svemu što vam pravi smetnje u vezi. Bićete iznenađeni koliko je vašem partneru stalo do zajedničkog vremena udvoje. U trećoj dekadi meseca uspećete da nadoknadite veći deo propuštenog. Pokazećete iskrena osećanja voljenoj osobi.

Ako ste slobodni:

Vaše potrebe u ljubavi biće više površne nego što ćete osećati potrebu za stalnom vezom. Pokušaćete da uđete u avanturu sa osobom koja nije slobodna ali ćete se ubrzo razočarati jer vam neće prijati ni u seksu niti kao ličnost. Osoba kojoj se vi dopadate biće ljubomorna zbog vaše avanture. Pokušaće da vam privuče pažnju na sebe i u tome će uspeti. Počeće da vam se nameće, a vi ćete ubrzo biti uhvaćeni u njenu mrežu. Uvidećete krajem okotobra da se dobro slažete. Veza je moguća.

Nešto stariji Jarčevi će upoznati nekoga ko će za vrlo kratko vreme uspeti da ih očara. Zaljubićete se i bićete začuđeni jer vam se to nije dugo dogodilo. Pronaći ćete mnogo sličnosti i zajedničkih interesovanja. Do kraja oktobra započećete vezu.

ZDRAVLJE

Prva polovina okotobra vam donosi slabu otpornost na stres, a stresa će biti u većim količinama, kako na poslu tako i u drugim oblastima života. To će vas činiti podložnim psihosomatskim smetnjama. Biće vam neophodna psihofizička relaksacija bar nekoliko puta nedeljno. Bićete posložni i prehladi. U drugoj polovini oktobra bićete mnogo bolje.

Hrana koja sadrži više kalorija i proteina vam je neophodna tokom oktobra kako bi vaš organizam mogao uspešnije da se bori protiv stresa i bolesti. Čorbe od povrća, što raznovrsnijeg sadržaja kao što su karfiol, brokoli, blitva, grašak, šargarepa, krompir su odličan izvor zdravlja. Med, jabuke i pomorandže uzimajte svakodnevno. Pojačajte C i E vitamin.

Važni brojevi za oktobar 2018.

6, 10, 15, 21, 24

Vodolija

POSAO

Venera će 5. oktobra krenuti retrogradno u vašem polju posla i karijere. Doći će do sporijeg razvoja vaših planova jer će vas ometati razne nepovoljne okolnosti. Najviše ćete nailaziti na finansijske teškoće i nedostatak potrebnih sredstava. Iz tog raloga bićete primorani da prolongirate rokove i da neke stvari odložite dok ne rešite problem sa finansijama. U odnosima na poslu može da dođe do neslaganja. Merkur će 10. oktobra ući u znak Škorpiona i vaše polje posla, odakle će praviti opoziciju sa Uranom i prouzrokovaće prekid jednog projekta što će ozbiljno ugroziti vaše pozicije i naneti vam gubitke. Bićete primorani da hitno reagujete i da uložite sve moguće napore da pronađete adekvatno rešenje. Kvadrat Venere sa Marsom koji se nalazi u vašem znaku doneće konflikt sa nadređenima. Ako ste vi na položaju, vaš ugled će biti doveden u pitanje, a položaj će vam biti poljuljan. Olakšanje vam donosi druga dekada oktobra kada će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Obnovićete saradnju sa osobom koja vam je u prošlosti bila pouzdan savetnik.

Kvadrat Merkura sa Marsom 19. oktobra doneće vam teške pregovore i moraćete da se izborite da biste zadržali svoje pozicije. U protivnom se može dogoditi da izgubite položaj ili budete premešteni na drugo radno mesto. Treća dekada oktobra će vam biti uglavnom naklonjena jer ćete uspeti da prevaziđete veći deo prethodno nabrojanih teškoća. Venera će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 26. oktobra u vašem polju posla. Dobićete šansu da pokrenete ponovo jedan važan projekat koji je zaustavljen zbog nedostatka sredstava i počećete da prikupljate potrebne finansije koje će omogućiti dalji neometani razvoj vaših radnih zadataka. Vaše finansijsko stanje će se poboljšati, pa ćete nadoknaditi gubitke.

Nezaposlene Vodolije će nailaziti na prepreke u nalaženju adekvatnog posla. Moći će eventualno da dobiju nešto što je privremeno ili honorarno.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

U prvoj dekadi oktobra obratite pažnju na potrebe vašeg partnera. Bićete skloni da se zatvorite u sebe zbog briga na poslu i da zanemarite voljenu osobu. Sunce koja vlada vašim poljem ljubavi će 12. oktobra praviti kvadrat sa Plutonom. Mogu vas iznenaditi tajne koje će izaći na videlo zbog nečega što niste na vreme rešavali u vašoj emotivnoj vezi ili braku.

U drugoj polovini oktobra započećete duge i otvorene razgovore sa partnerom o svemu što vas pritiska i ometa da budete srećni udvoje. To će vam pomoći da se usmerite na rešavanje tih problema i da vaša veza krene uzlaznom putanjom. Krajem meseca će vaša veza biti ponovo puna uzajamne pažnje i ljubavi. Oboje ćete biti zadovoljni i ispunjeni.

Ako ste slobodni:

Na jednoj zabavi primetićete nekoga ko će vam privući pažnju i s kim ćete započeti neobavezan razgovor. Prijatno ćete se osećati jer će ta osoba pokazati priličnu informisanost, znanje, kulturno ophođenje i smisao za humor. Primetićete da se jedno drugome dopadate. Dogovorićete se da zajedno izađete. U početku će vaša simpatija da bude pomalo suzdržana kada su u pitanju stvari koje vode ka nečem više od zabave i koje zalaze u intimu. U drugoj polovini oktobra će se otvoriti.

Nešto starije Vodolije će prvu polovinu oktobra provesti u druženju sa prijateljima. U drugoj polovini meseca upoznaćete osobu koja će vas zadiviti šarmom i inteligencijom. Imate šanse kod nje ako ste spremni na intelektualno nadmetanje.

ZDRAVLJE

Prva polovina oktobra donosi vam sklonost lakšim smetnjama u predelu zglobova i kolena, kao i krsta. To može biti reumatske prirode, posebno ako ste u starijim godinama ali isto tako može da se dogodi usled pojačanih napora. Bićete osetljiviji na stres. Potrebno vam je više odmora. Druga polovina meseca vam donosi stabilnije zdravlje.

Vaša ishrana zahteva lakšu hranu i više tečnosti. Sokovi od ceđenog voća, pomorandže, limuna, jabuke, bez dodatka konzervansa, već sveže ceđeni u sokovniku će ojačati vaš imuni sistem. Unosite više povrća i ribu. Meso, mleko i sir uzimajte u umerenim količinama. Izbegavajte žitarice, testeninu i jela pečena na ulju. Pijte svakodnevno zeleni čaj.

Važni brojevi za oktobar 2018.

7, 12, 15, 20, 24

RIBE

POSAO

Merkur će praviti kvadrat sa Plutonom 3. oktobra u vašem polju saradnika. Nesuglasice, sukobi interesa, spletke, sve to će da remeti vašu saradnju i napredak planova. Od 5. oktobra će Venera krenuti retrogradno u znaku Škorpiona, što nagoveštava nepovoljan period za saradnju sa inostranim partnerima i otežano odvijanje poslova koji su u vezi sa trgovinom uveznom robom, kao i teškoće ako se bavite prosvetom, kulturom i umetničkim zanimanjima. Merkur će 10. oktobra ući u znak Škorpiona odakle će praviti opoziciju sa Uranom, a to će doneti iznenadne prekide važnih pregovora oko projekta koji biste uskoro trebali da pokrenete. Ako se bavite oblastima saobraćaja, čuvajte se nezgoda. U drugoj dekadi oktobra Merkur će praviti sekstil sa Saturnom i trigon sa Neptunom. Uspećete da razrešite teškoće na koje ste nailazili u odnosima sa jednim saradnikom. Imaćete plodne ideje kako da vaše radne zadatke rasporedite tako da možete da zaobiđete prepreke i da ubrzate ostvarenje prioritetnih ciljeva. Oslonite se na intuiciju jer ćete imati dobar osećaj.

Treća dekada oktobra će vam biti naklonjena i biće vam lakše da postižete željene rezultate. Uspeh vas očekuje u oblastima trgovine i zabave kao i u svemu gde se od vas traže kreativna rešenja. Venera pravi retrogradnu konjunkciju sa Suncem 26. oktobra, što vam donosi povoljnu priliku za dobijanje podrške od jedne osobe na visokom položaju koja će vam otvoriti vrata za napredak u poslu. 29. oktobra će Merkur praviti konjunkciju sa Jupiterom. Prižiće vam se prilika za poboljšanje finansijskog stanja jer ćete zahvaljujući mudrom potezu uspeti da ostvarite dobitak i uvećate zaradu. Na samom kraju oktobra biće neophodno da pristanete na kompromis kako biste uspešno okončali jedan važan dogovor.

Nezaposlene Ribe će dobiti novi posao zahvaljujući nesebičnoj pomoći jednog prijatelja koji će preko svojih poznanstava da ih preporuči poslodavcu.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Početak oktobra donosi vam nesuglasice sa partnerom. Nećete uspeti da se složite oko načina ostvarenja jednog zajedničkog cilja. Počećete i da sumnjate da partner nešto krije od vas. U nekim stvarima će izostati podrška. Partner će početi da se emotivno povlači. To će u vama uključiti alarme. Jedan nesporazum će izazvati prepirku i teške reči.

Tokom oktobra ćete najviše teškoća imati na polju komunikacija. Zauzimaćete suprotne stavove i više puta će vam se dešavati neočekivani ispadi i svađa koja će najčešće biti zbog sitnice. Nećete biti svesni da su nesporazumi između vas dvoje neosnovani. Na sreću, uspećete da pronađete zajednički prihvatljivo rešenje i vaš odnos će se vratiti u ravnotežu.

Ako ste slobodni:

Osećaćete se prazno i razočarano u prvoj polovini oktobra. Neko u koga ste polagali visoka očekivanja pokazao se kao nemoguća misija i uz to je odabrao da bude sa osobom o kojoj imate prilično nisko mišljenje. Vaše razočaranje neće trajati dugo jer će vam se neočekivano javiti neko koga dugo niste videli i ko je bio daleko od vas. To je neko s kim ste u prošlosti imali emotivnu vezu. Bićete prijatno iznenađeni promenom. Pružićete novu šansu ljubavi. Nećete se razočarati.

Nešto starije Ribe će posle pauze zbog nerazjašnjenih stvari koje su nastale u odnosu sa osobom koja im se dopada, obnoviti kontakt i rešiti nesporazume. Druga strana će se izjasniti da je otvorena na vezu, što će vas obradovati.

ZDRAVLJE

Tokom oktobra će vam biti najviše osetljivo grlo, bronhije i disajni organi. Prehlada je lako moguća ali i upalni procesi, pa je važno da se čuvate i koristite nešto za preventivu. Moguće je i variranje krvnog pritiska. Izbegavajte velike napore. U drugoj polovini oktobra ćete se osećati bolje i praktikovaćete svakodnevnu psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate proteinima i vlaknima. Sočivo, prokulice, brokoli, spanać i pasulj mogu da vam se često nalaze na jelovniku. Od voća će vam prijati jabuke i kruške. Ribu jedite bar jednom ili dva puta nedeljno, kao i juneće meso. Isto važi za tvrde sireve kao što su mocarela i parmezan. Umanjite unos slatkiša. Pojačajte E vitamin, piše mesecnihoroskop.com.

Važni brojevi za oktobar 2018.

6, 11, 15, 22, 26