Na 18. sednici Skupštine grada Zaječara usvojena Odluka o trećem dopunskom budžetu

58
0
FOTO: ZAJECAR.INFO

Na početku sednice skupštine grada usvojena je ostavka Srđana Stanojevića na funkciju odbornika Skupštine grada Zaječara. Odbornici su usvojili Odluku o trećem dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2018. godinu.

Prema rečima Valentine Đuričić, načelnice Odeljenja za finansije i budžet, zakonska odredba Zakona o budžetskom sistemu, dozvoljava da se vrši izmena i dopuna budžeta kada za to postoje određeni razlozi, prenosi zajecar.info.

Osnovni razlog usvajanja trećeg dopunskog budžeta grada Zaječara su, kako ona navodi, povećanja iz ostalih prihoda.

“Budžetska sredstva su ostala nepromenjena. Razlog naš je bio da se uvrsti višak prihoda iz prethodne godine i da drugi izvori sredstava koja dolaze od ministarstava mogu da se uvrste u budžet, da bi mogla da se troše, jer Zakon o budžetskom sistemu nalaže da je obaveza da se ta sredstva uvrste, nakon usvajanja zavšnog računa. Takođe, povećanje od 194.396.280,00 dinara, odnosno 8%, je povećanje kod ukupnih prihoda i primanja, ukupnih rashoda i izdataka, i sada taj budžet iznosi 2.651.865.205,00 dinara. Što se tiče povećanja kod pozicije 01, iznos je ostao nepromenjen. Dakle, budžet je ostao na 2.232.240.408,00 dinara, samo kod nekih pozicija je došlo do povećanja i smanjena“, rekla je istakla Valentina Đuričić i dodala „Da su u treći dopunski budžet dodate i neke nove pozicije koje nisu bile predviđene prethodnim budžetom.“

Na sedici je usvojen i Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2018. godinu, kao i Odluka o konverziji potraživanja grada Zaječara u udeo Grada Zaječara u kapitalu privrednog društva “Simpo” a.d. Vranje.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i Plan generalne regulacije grada Zaječara br.1 -sever i severozapad, Plan generalne regulacije grada Zaječara br. 3 – Centar grada Zaječara, kao i Plan detaljne regulacije za uređenje i proširenje groblja u Zvezdanu, navodi se na sajtu zajecar.info.

Odbornici su danas dali zeleno svetlo i na izmene i dopune Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara, kao i na izveštaje o radu za prošlu godinu javnih komunalnih preduzeća “Zaječarparking” i “Vodovod”. Takođe, utvrđen je i način raspodele dobiti JKP “Zaječarparking” za 2017. godinu, a data je i saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka JKSP “Zaječar” za 2017. godinu.

IZVORzajecar.info
Prethodni tekstOdržana druga sednica Štaba za vanredne situacije u Negotinu
Sledeći tekst(UŽIVO)POMRAČENJE MESECA