Naslovna Politika Predsednik Dveri Boško Obradović obišao Knjaževac i Zaječar

Predsednik Dveri Boško Obradović obišao Knjaževac i Zaječar

Boško Obradović
Boško Obradović u Knjaževcu , Foto: DVERI
Predsednik Dveri Boško Obradović obišao je Zaječar i Кnjaževac, gde je održao konferencije za medije.

Obradović je govorio o aktuelnim protestima, ali i o predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za seksualno uznemiravanje.

Boško Obradović u Zaječaru , Foto: DVERI

On je istakao da u 90 gradova i opština ljudi protestuju i da ovoliko mesta nikada nije učestvovalo u protestima, pa čak ni devedesetih godina.

„Tražimo fer i poštene izbore i nećemo izlaziti na njih dok ne budu fer i pošteni. Napustili smo sve skupštine od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa gde imamo svoje opozicione narodne poslanike i odbornike i time pokazali da te skupštine više nisu domovi parlamentarne debate, već nasilja SNS. Idemo ka tome da se izborimo svim metodama vaninstitucionalne borbe za naša prava i slobodu, jer kroz institucije više nije moguće ostvariti bilo koje pravo“, rekao je Obradović.

Obradović je ponovio stav da ukoliko Jeličić do sutra ne podnese ostavku na mesto predsednika opštine Brus, u četvrtak će opozicija otići u Brus na demonstracije.

„Moramo izdržati do kraja. Ono što je sledeće jeste da zajedno istaknemo dva ili tri ključna zahteva, jer već 3 meseca traju protesti, a vlast ne pristaje ni na jedan naš zahtev. Ti zahtevi su naravno smene vodećih ljudi, slobodni mediji i fer i pošteni izbori i mislim da iza tih zahteva može da stane svako ko sebe smatra opozicionarem. Ako u određenom roku ti zahtevi ne budu ispunjeni – moraćemo svi za Beograd iz cele Srbije kako bi nas vlast bolje čula.“, zaključio je Obradović.