SPS u Zaječaru organizovao prikupljanje potpisa za njihovu koalicionu listu sa Jedinstvenom Srbijom

128
0
SPS Zaječar
Foto: www.timokpress.rs
U prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru danas je organizovano prikljupljanje potpisa podrške koalicionoj listi ove stranke i Jedinstvene Srbije za predstojeće parlamentarne izbore.
Na koalicionoj listi Ivica Dačić-SPS-JS biće 7 kandidata iz Borskog i Zaječarskog okruga, rekao je dr Mirko Nikolić, predsednik Gradskog odbora SPS-a u Zaječaru.

„Kandidati za narodne poslanike kod nas se određuju na okružnom nivou, na nivou dva okruga biće sedam kandidata za narodne poslanike na listi. Ono što mi pokušavamo je da zajedničkim snagama, sa susednim opštinama i gradovima, a po ideji Socijalističke partije Srbije, jednog od kandidata iz našeg kraja postavimo na prolazno mesto na listi – znači među prvih 40 do 50, i da Zaječar i naš kraj konačno imaju svog predstavnika u parlamentu, jer je i te kako potrebno da se čuje glas ovog kraja“ – kaže Nikolić.

Mirko Nikolić SPS Zaječar
Dr Mirko Nikolić predsednik GO SPS Zaječar i član IO GO SPS-a , foto: www.timokpress.rs
Socijalistička partija Srbije očekuje na predstojećim izborima dobre rezultate, jer smatra da pred birače izlazi sa dobrim rezultatima.

„Iako smo mi manji partner u vladajućoj koaliciji mislim da smo dali svoj doprinos u ekonomskom razvoju, a naročito su značajni rezultati koje je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na poziciji minista spoljnih poslova ostvario na polju u borbi za očuvanje integriteta Srbije. Veliki broj država povukao je priznanje nezavisnosti Kosova zahvaljujući upravo njegovim zalaganjima. Ovo je zaista promenilo situaciju i položaj Srbije na međunarodnom planu. Smatram da je to jedan od razloga zašto bi glasači trebali da glasaju za nas, a drugi je svakako postojanje potrebe da se čuje glas ovog kraja u parlamentu, jer je naš kraj možda u prethodnom periodu malo i zaboravljen od strane Beograda. Smatramo da je glas za Socijalističku partiju glas za istočnu Srbiju.“ – zaključio je Dr Mirko Nikolić.

Odaziv građana da daju svoj potpis podrške Socijalističkoj partiji Srbije u Zaječaru bio je dobar a sakupljanje potpisa organzovano je od 10 do 20 sati.