Održana brdska trka automobilima „Negotin 2018“

148
0
FOTO: Suzana Mihajlović Jovanović, www.ngportal.rs

Poslednja brdska trka u sezoni za Prvenstvo Srbije u Negotinu, završena je pobedom Dragana Balačikića, ali i velikim odzivom inostranih i domaćih vozača, od kojih su šestorica Negotinaca.

Dragan Giga Balačikić, član ASK „G.A.G.A Avala racing team“ iz Beograda, pobedio je ne samo u svojoj klasi, već i u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije. Predstavnik negotinskog auto sporta u obe trke ostvario je prvo mesto sa ukupnim vremenom od 03:25,936 (01:43,700 / 01:42,236), ispred Aleksandra Vidosavljevića iz istog tima i Alekse Radojkovića iz Auto Royal kluba, koji su u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije osvojili drugo i treće mesto.

FOTO: Suzana Mihajlović Jovanović, www.ngportal.rs

I u generalnom plasmanu, Balačikić se uz Bugarina Janka Jakimova i njegovog klupskog kolege Anija Vankova, ponovo popeo na pobedničko, ovog puta vicešampionsko mesto, kao najbolji domaći vozač na ovoj trci koja je dobila epitet i međunarodne.

Više o rezultatima brdskih trka, pročitajte na ngportal.rs.

Posebno atraktivne trke za publiku bile su u kategorijama „jugića“ i „fića“ koji su bili najbrojiniji u svojim klasama.

Ova brdska trka na stazi Manastir Bukovo, duga 3005 metara, bodovala se za Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije, kao i za kup Srbije.