Počelo sa radom skijalište u Zaječaru

148
0
Skijalište na Kraljevici; FOTO: www.timokpress.rs

U Zaječaru je počela skijališna sezona na Кraljevici. Ski staza počela je sa radom danas u podne i za sve skijaše prvog dana je besplatno. Sneg koji je padao prethodnih dana stvorio je uslove da zaječarsko skijalište krene sa radom.

„Staza je utabana, žičara radi, tako da je sve spremno za novu skijališnu sezonu. Žičara ima kapacitete više od 1000 skijaša na sat“, navode u Javno-komunalnom preduzeću „Timok- održavanje“ Zaječar.

Ljubitelji zimskih sportova moći će na Кraljevici da uživaju svakog dana od 12 do 22 sata. Skijanje će radnim danima biti 250 dinara, a vikendom je 350 dinara.

Skijalište na Kraljevici Foto: www.timokpress.rs

Takođe, počelo je sa radom i klizalište, koje je postavljeno na gornjem platou javne garaže u centru Zaječara. Кlizanje sa iznajmljenim klizaljkama košta 150 dinara i važi dva sata.

Klizalište u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

Klizalište ima i oštrače za klizaljke, jer je zbog specifičnosti podloge, neophodno svakog jutra naoštriti klizaljke. Prema rečima nadležnih klizalište može da opstane i na tamperaturi preko 30 stepeni, pa vremenski uslovi neće uticati na podlogu.

Кlizalište u Zaječaru radi svakog dana od 10 do 22 sata.

Klizalište u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

 

Prethodni tekstPremijera dečje predstave „Novogodišnji slučaj čarobnice Lili“ u petak, 21.decembra
Sledeći tekstBez vode Vražogrnac i Rgotina 20. decembra