Prvi trofej i dobar početak sezone za Automobilsko udruženje „AS“ iz Zaječara

269
0
AS Zaječar
Foto: Glas sporta

Na otvaranju ovogodišnje sezone auto trka na kružnoj stazi „Beranovac“ kod Кraljeva, vozač Automobilsko sportskog udruženja „AS“ iz Zaječara, Života Milić „Gaga“, u klasi 5, u automobilu „Honda acord“ 1.6 E1, zauzeo je 3. mesto i na taj način osvojio prvi trofej u istoriji ovog kluba.

„AS“ iz Zaječara će ovog leta pod pokroviteljstvom grada Zaječara i Sportskog saveza grada na Timoku organizovati u Zaječaru dve međunarodne trke, iz kalendara Auto moto saveza Srbije i srpskog auto i karting saveza iz takmičenja Centralno evropske zone (CEZ).


Prva je brdska trka „Trofej Zaječara 2020“ (u klasi 10), na stazi „Halovsko brdo“ a druga će biti reli trka „Grliško jezero 2020“ (u klasi 5) na stazi od skretanja sa Šljivarskog puta ka selu Leskovac.

Takmičari će za svaku trku, svakodnevno izvoditi atraktivne vožnje na poligonu na Кraljevici za publiku koja dođe da prati trke, najavljuju iz ovog automobilskog udruženja.


Nema sumnje da će dobar rezultat na otvaranju sezone biti pravi zamajac za predstojeće izazove članova kluba, a cilj je osvajanje jednog od prva tri mesta u ekipnom plasmanu u nacionalnom šampionatu i to u debitantskoj sezoni Automobilskog sportskog udruženja „AS“ iz Zaječara.