Sportske igre mladih po četvrti put u Sokobanji

1344
0
Sportske igre mladih u Sokobanji
Foto: SIM Srbija

„Sportske igre mladih” najveća sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva biće otvorena u Sokobanji u ponedeljak 17. maja sa početkom u 10 časova na terenima SRC „Podina“.

Deca od prvog do osmog razreda sokobanjske osnovne škole, ali i okolnih gradova nadmetaće se u sledećim sportskim disciplinama: basket(tri na tri), mali fudbal, odbojka, trka na 60 metara, a najmlađi, odnosno učesnici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole igraće poznatu igru „Između dve vatre”.

Ovo je četvrti put da se ova manifestacija održava u Sokobanji.

Igre će otvoriti predsednik opštine dr Miodrag Nikolić uz koga će biti direktor SC Podina Miloš Krstić, zamenik predsednika Vladimir Milovanović i talentovani sportisti.

Već u utorak Igre će biti održane u Surdulici. Ovogodišnje veliko finale, uz učešće sportista iz Srbije, BIH i Hrvatske biće održano krajem avgusta u Splitu, gradu u kome su Sportske igre mladih osnovane pre tačno 25 godina. Organizatori najavljuju da će specijalni gost biti jedan od najboljih fudbalera Portugalije u istoriji, Luis Figo, kao i mnogi poznati sportisti iz regiona. Ambasador Igara u Srbiji je Nemanja Matić, zvezda Mančester Junajteda.