„Sunčana staza“ uskoro u Zaječaru

118
0
ilustracija/pixabay.com

U okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, u Ministarstvu omladine i sporta u Beogradu organizovano je svečano potpisivanje ugovora sa lokalnim samoupravama.

„Sunčana staza“ naziv je projekta za čiju je realizaciju Grad Zaječar dobio sredstva. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju trim staze na prostoru zaječarske park šume Kraljevica, kao i postavljanje 15 fitnes sprava.

Ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta u ime Grada Zaječara potpisala je Marina Milić zamenica gradonačelnika, a potpisivanju ugovora je prisustvovao i Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Osnovni cilj projekta „Sunčana staza“ je unapređenje uslova za razvoj zdravih stilova života u gradu Zaječaru.

Od 63 grada u Srbiji koliko je učestvovalo na konkursu, 22 grada su dobila sredstva.

Predstavnicima gradova i opština se obratio ministar omladine sporta Vanja Udovičić koji im je ovom prilikom čestitao, i naglasio značaj mladih i omladine, dodajući da će resorno Ministarstvo uvek pružiti podršku lokalnim samoupravama kako bi svoju sredinu učinili kvalitetnijom za život.

Jedinice lokalne samouprave u kojima se sprovode projekti su: Kraljevo, Čačak, Loznica, Zaječar, Rekovac, Rača, Doljevac, Aleksinac, Nova Varoš, Kruševac, Užice, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Ivanjica, Sombor, Jagodina, Kragujevac, kao i u beogradskim opštinama Zemun, Obrenovac, Čukarica, Vračar i Zvezdara.

Od svog osnivanja do danas, Ministarstvo omladine i sporta je na osnovu 16 konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave dodelilo približno 320 miliona dinara za 492 projekta za mlade, navode iz Ministarstva.