U subotu brdska trka „Negotin 2018“

110
0
Auto trke
Foto ilustracija: Pixabay

U Negotinu  se u subotu, 13.oktobra održavaju auto trke na brdskim stazama – Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije i Kup Srbije.

Prva trening vožnja biće održana od 10 sati i 30 minuta, a druga počinje u 12 sati. Startna lista za trku biće objavljena oko 13 sati i 20 minuta.

Prva trka počinje u 15, a druga oko 16 sati, odnosno 15 minuta po povratku organizovane kolone na start.

Objavljivanje zvaničnih rezultata trke predviđeno je oko 18 sati ili sat vremena po završetku trke, dok je dodela nagrada planirana za 18 sati i 30 minuta na Trgu Stevana Mokranjca.

Organizator ovih takmičenja je Gaga Avala Racing Team, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, sportskih saveza i opštine Negotin.

Ova sportska manifestacija se treći put održava u Negotinu. U susret trkama ovih dana saniran je deo puta ka Manastiru Bukovo, do crne tačke i skretanja za Zaječar, a očišćene su i staze pored puta kako bi vozačima bila omogućena dobra vidljivost.

Za organizaciju ove trke lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila 3,3 miliona dinara.

Zbog održavanja ovog takmičenja, saobraćaj će biti obustavljan u subotu na putu ka Bukovu, od benzinske pumpe do crne tačke, u vremenu od 9 sati i 30 minuta do 18 sati.