Naslovna Sport Ostali sportovi Zaječar domaćin Krosa RTS-a u subotu 6. oktobra

Zaječar domaćin Krosa RTS-a u subotu 6. oktobra

19
0
TIMOKPRESS.RS

U subotu 6. oktobra 2018. na zaječarskom Hipodromu biće organizovan Kros RTS-a. Zaječar, koji je više puta bio pobednik u organizovanju Krosa RTS-a, i ovog puta biće domaćin deci iz cele Srbije ali i iz inostranstva.

Takmičenje se održava u 26 trka: predškolski uzrast, učenici osmogodišnjih škola i srednjih škola, seniori i seniorke. U Zaječaru će na takmičenju prvo startovati predškolci, u 9.50 časova.

Staza je uređena bolje nego ikad. Želeo bih da se zahvalim svima koji su pomogli da se i ovog puta Kros RTS-a realizuje. Takmičila su se naša deca u dijaspori i u 15 zemalja Evrope, u Kanadi i Južnoj Africi, a ciljem je prošlo oko 6.000 mališana koji su rodom sa ovih naših prostora za tri meseca. U jednom danu, 13. maja trčalo je u Srbiji blizu pola miliona predškolaca i đaka, a najbolji rezultat je postavljen na prvom takmičenju, 2001. godine, kada je ciljem prošlo 17.800 atletičara“, rekao je Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a.

„Grad Zaječar je sedam puta bio najbolji organizator i to pokazuje da Zaječar neguje tradiciju sporta. Ovde postoji veliko razumevanje za sport i podržavam namere da se i u ovom gradu izgradi atletska staza, jer zaječarski mališani su već ostvarivali izvanredne rezultate na takmičenjima“, poručio je Dane Korica, promoter Kros-a RTS-a i bivši atletičar.

„Obišli smo stazu i uverili se da je sve spremno za početak ovog atletskog takmičenja. Staza je odlično pripremljena kako bi bila bezbedna za učesnike: sređena, pokošena je i uvaljana, tako da na njoj nema nikakvih neravnina. Sredili smo i tribine koje su bile u fazi raspadanja. Grad Zaječar će nastojati da realizuje ideju o izgradnji jednog Atletskog stadiona na otvorenom, tamo gde je bio Hipodrom. Na tom prostoru je korisno da napravimo jednu atletsku stazu“, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Nemamo jačeg brenda u Srbiji od sporta, zato smo se uvek zalagali da ovaj Kros RTS-a bude na vrhunskom nivou. Grad Zaječar želi da ulaže u sport, ne samo u atletiku. Naš cilj je da se što više mladih ljudi bavi sportom. Zaječar je svake godine domaćin deci iz cele Srbije, ali i atletičarima iz inostranstva“, rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

„Sve institucije u Zaječaru koje su uključene u organizaciju Kros-a, kao i organizatori, pružili su svoj maksimum da na manifestaciji bude sve kako treba, i samim tim grad Zaječar opravda titulu najboljeg organizatora“, dodao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

TIMOKPRESS.RS

Nakon Zaječara, Kros serija RTS-a nastavlja se u Rekovcu 13. oktobra i u Šapcu 20. oktobra.

Najboljih deset takmičara u trkama učenika osnovnih i srednjih škola biće nagrađeni diplomom RTS-a, a prva tri i medaljama – zlatnom, srebrnom i brozanom. Po tri takmičara iz svakog grada domaćina Kros serije i jedan trener iz svakog grada domaćina Kros serije, stiču pravo na učešću u Kampu RTS-a „Aleksandar Petrović“.

Najbolji u trkama seniora i seniorki biće nagrađeni – 5 prvoplasiranih diplomom, a tri prvoplasirana i medaljama – zlatnom, srebrnom i bronzanom. Pobednik u generalnom poretku poneće i veliki prelazni pehar dar Radio Beograda, a pobednik sva tri takmičenja osvojiće i Zlatno znamenje RTS-a. Novčanim iznosom biće nagrađeno osam prvoplasiranih takmičara u obe konkurencije (muškoj i ženskoj) na svakom takmičenju iz Kros serije.

Pokrovitelji ovog takmičenja su Grad Zaječar i Sportski savez grada Zaječara. Generalni pokrovitelji Kros serije RTS-a su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

TIMOKPRESS.RS
IZVORtimokpress.rs
Prethodni tekstUstanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ vrši upis novih članova za radionice i škole!
Sledeći tekstDеčija nеdеlja u Zajеčaru: Maskеnbal učеnika OŠ „Dеsanka Maksimović“