Vesić: Prohodni svi državni putevi, posuto 320 tona soli

577
0
Foto ilustracija : pixabay.com

Svi državni putevi na teritoriji Srbije su prohodni, a tokom noći posuto je 320 tona soli, kako bi se sprečila pojava leda i putevi bili bezbedni za vožnju, izjavio je jutros ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, prilikom posete punkta za održavanje puteva na Konjarniku JP „Putevi Srbije“

Snega, u visini od pet centimetara ima samo u Ivanjici, Čačku, Požegi i Valjevu, dok na svim drugim putnim pravcima nema apsolutno nikakvih problema, naglasio je Vesić.ministar

„Imamo 172 putne baze, od kojih se 36 nalaze na auto-putu, sa 1.332 radnika, od kojih je na auto-putevima angažovano njih 396. Tokom noći smo preventivno posipali so i čistili sneg u delovima Srbije gde je snega bilo“, napomenuo je ministar.

Dodao je da je noćas posuto 320 tona soli.
„Za sezonu smo nabavili 87.200 tona soli, do sada smo potrošili oko 13.000 tona. Imamo je dovoljno i nastavljamo sa posipanjem kako ne bi došlo do pojave leda. Na putevima se nalazi oko 318 mašina za posipanje soli i čišćenje snega i 364 za utovarivanje soli i pomoćnih mašina“, rekao je Vesić.

Napomenuo je zabrana korišćenja šlepera važi na putevima Jošanička banja – Kopaonik, Novi Pazar – Deževa – Šaronja- Odvraćenica, Kopaonik – Rudnica, Kopanik – Jaram i Raška – Odvraćenica.

Ministar je apelovao na građane koji će se danas, nakon praznika, vraćati ka gradovima, posebno ka Beogradu, da na put krenu ranije i ne čekaju mrak, budući da se tokom dana očekuju veće padavine.
Takođe, apelovao je na vozače šlepera i teških vozila da ne kreću na put, jer se najveći problemi dešavaji kada se šleper zaustavi ili prevrne na putu.

Upozorio je vozače i da budu oprezni u saobraćaju narednih dana, s obzirom na najavljene niske temperature i moguću pojavu leda na putevima i da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju, kako bi bili bezbedni.
„Jutros nema problema na putevima, i ako svi budemo odgovorni proći ćemo bez problema kroz današnji dan“, rekao je ministar Vesić.