Dan opštine Boljevac biće obeležen 10. septembra

147
0
FOTO: www.timokpress.rs

Dan opštine Boljevac obeležava se 10. septembra, kao značajan istorijski datum, kada je daleke 1875. godine ovo mesto proglašeno varošicom.

U okviru septembarskih svečanosti organizovani su različiti kulturni i sportski sadržaji. U galeriji Kulturno-obrazovnog centra priređena je izložba slika Gorana Radovanović-akademskog slikara iz Beograda, a Sportski savez opštine, 9. septembra organizuje Seosku olimpijadu, kojoj će domaćin ove godine biti selo Mali Izvor, navodi boljevac.org.rs.

Centralna svečanost biće održana 10. septembra, kada će biti dodenjena najviša opštinska priznanja. Odlukom Skupštine opštine Boljevac, Septembarsku nagradu je ove godine zaslužio Košarkaški klub „Rtanj“, za postignute rezultate tokom prethodne sezone i plasman u Drugu mušku ligu Srbije.

Pojedinačna nagrada će biti uručena Maji Konstandinović, učenici muzičke škole, za promociju muzičkog nasleđa ovog kraja na brojnim festivalima širom Srbije. Zahvalnicu će dobiti alpinista Saša Panakidić, osvajač najviši planinskih vrhova Evrope.

Na svečanosti će nastupiti operski umetnik Oliver Njego i pijanista profesor Nikola Rackov, kao i Merima Njegomir, a publika će moći da uživa u najlepšim arijama klasične muzike i starogradskim pesmama. Početak koncerta zakazan je za 20 sati u sali Kulturno-obrazovnog centra u Boljevcu.