Koje će biti najbolje arhitektonsko rešenje za česme u Zaječaru?

166
0
facebook.com/ZA česme

U okviru projekta rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama u Zaječaru, Udruženje „Za česme“ raspisalo je Konkurs za idejno arhitektonsko rešenje za dve česme, u zaječarskim naseljima Kraljevica i Ključ u Požarevačkoj ulici.

Na adresu Udruženja pristiglo je 18 radova, a žiri je izdvojio po četiri arhitektonska rešenja za svaku česmu. Izabrani radovi biće izloženi na panoima na Trgu oslobođenja u Zaječaru u petak 7. septembra 2018. godine, u vremenu od 18 do 21 sat.

U subotu 8. septembra tokom celog dana, kod česme u naselju Ključ biće izložena idejna rešenja za ovu česmu i građani će na tom mestu moći da glasaju za ideju koja im se najviše dopada. Rezultati će biti objavljeni odmah po brojanju glasova.

Na isti način glasaće se i u nedelju 9. septembra kod česme u naselju Kraljevica, od 8 do 20 sati, gde će takođe biti postavljena idejna rešenja za česmu u ovom delu grada.

Za izabrane radove predviđene su novčane nagrade.

Projekat rekonstrukcije i revitalizacije arteskih česama realizuju Grad Zaječar, Udruženje “Za česme” i kompanija Haineken doo u Srbiji.

Projekat je podržalo i Ministarstvo ekologije zaštite životne sredine.