Mihajlo Stanković pobednik plivanja za Časni krst na Borskom jezeru

167
0
ilustracija/pixabay.com

Na Borskom jezeru, organizovano je prvo plivanje za Časni krst na Bogojavljenje. Od 27 takmičara, najbolji je bio osamnaestogodišnji Mihajlo Stanković iz Bora. Među takmičarima našla se i Ivana Veljković, jedina devojka koja je plivala.

Pobedniku su dodeljeni pozlaćeni krst i zlatnik sa likom Bogorodice Trojeručice. Inače, Stanković igra za juniorsku ekipu Vaterpolo kluba „Bor“, a ovo mu je prvo plivanje za Bogojavljenje. Ostali učesnici dobili su medalje i prigodne poklone.

„Zahvaljujem se svima koji su učestvovali, ali i oni koji su došli da prate ovaj događaj. Učestvovali su najhrabriji pravoslavci među nama koji u sebi nose veru. Veliku zahvalnost dugujem pripadnicima MUP-a Srbije i svma koji su lomili led sa Borskog jezera i omogućili da se ova manifestacija realizuje“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Svečanost povodom prvog plivanja za Časni krst organizovali su Crkvena opština Bor i Grad Bor. Za sve koji su želeli da prisustvuju plivanju na Borskom jezeru, bio je organizovan besplatan prevoz iz Bora.