„Mladi za Braćevac“ realizuju projekat „BraVo – Braćevačke vode“

Projekat se realizuje u saradnji sa Odredom izviđača “Đorđe Simeonović“ Zaječar, a uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

324
0
FOTO: facebook.com/Braćevac - moje selo

S ciljem poboljšanja kvaliteta života stanovnika Braćevca kod Zaječara, neformalna grupa „Mladi za Braćevac“ realizuje projekat „BraVo – Braćevačke vode“.

Projektom je obuhvaćeno uređenje javnih bunara, česama i izvorišta vode sa kojih se meštani Braćevca decenijama unazad snabdevaju vodom.

„Braćevac je selo koje je sa okolinom poznato po svojim javnim bunarima, česmama, izvorima odakle su se meštani snabdevali vodom, što i danas manje-više čine.
Ono što je nas iniciralo da napišemo i predamo ovaj projekat koji je i odobren za sprovođenje, je saznanje da je većina bunara i česama zapuštena, voda zagađena, a meštani se sve manje snabdevaju sa njih. Cilj je da se 16 bunara i česama malo sredi, voda sa tri izvorišta ispita u Zavodu za javno zdravlje i jasno obeleže uređeni objekti“, ističu mladi volonteri.

FOTO: facebook.com/Braćevac – moje selo

Članovi ovog tima planiraju prezentaciju dobijenih rezultata i analiza a biće održana i radionica o odlaganju opasnog otpada.

U realizaciji projekta uključeni su mladi ali i stariji meštani, prvenstveno najveći proizvođači poljoprivrednih proizvoda.

FOTO: facebook.com/Braćevac – moje selo

Neformalnu grupu „Mladi za Braćevac“ čine: Ivana Đokić, Sanja Stojanović, Nemanja Jonović, Jelena Đokić i Malijana Milisavljević. Ovi volonteri pozivaju sve zainteresovane da se uključe u ovaj projekat, a za više informacija mogu se javiti preko fejsbuk stranice BRAĆEVAC MOJE SELO.

Projekat „BraVo – Braćevačke vode“ realizuju„Mladi za Braćevac“ u saradnji sa Odredom izviđača “Đorđe Simeonović“ Zaječar uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

FOTO: facebook.com/Braćevac – moje selo

Ova neformalna grupa u prethodnom periodu realizovala je projekte „Beležimo zdravlje“ i „Braćevački kuvar starih jela i pića“.