POČELA JESEN: Stiže zahlađenje

Drugog jesenjeg dana stiže nam naoblačenje sa severa s kišom i pojačanim severozapadnim vetrom koje će se premeštati ka jugu zemlje. Sa oblačnošću stiže nam i sveži vazduh. Danas na severu zemlje samo 16 stepeni. Najtoplije na jugoistoku sa 28 stepeni. Od utorka do četvrtka u našoj zemlji osetno svežije s mrazem na planinanma.

130
0
Jesenje lišće
Ilustracija: Pixabay

Vremenska prognoza:

Ponedeljak, 24.09.2018.: Ujutru na severu, pre podne u centralnim, a posle podne i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, jakim i olujnim severozapadnim vetrom i padom temperature. Vetar umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16 , a najviša od 16 na severu do 28  stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Uveče na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima prestanak padavina i razvedravanje.

Utorak, 25.09.2018.: Ujutru hladno sa mrazem u višim planinskim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni.

Sreda, 26.09.2018.: Ujutru hladno, u planinskim predelima sa slabim mrazem. Slab prizemni mraz očekuje se ponegde i u nižim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i sveže. Vetar slab i umeren, severni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, najviša dnevna od 17 do 20 stepeni.

Četvrtak, 27.09.2018.: Ujutru hladno, u planinskim predelima sa slabim mrazem. Slab prizemni mraz očekuje se ponegde i u nižim predelima. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljivih pravaca. Jutarnja temperatura od 1 do 7, najviša dnevna od 19 do 24 stepena.

Biometeorološka prognoza:

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni bolesnici i asmatičari. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna povećanja pažnja.