Zaječar: Održano takmičenje „Izađi mi na teglu“ i Jesenji karneval (FOTO + VIDEO)

193
0
TIMOKPRESS.RS

U Zaječaru je održano najpoznatije takmičenje u pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, a program obeležavanja gradske slave Male Gospojine upotpunio je i dečiji Jesenji karneval, koji su priredili mališani Predškolske ustanove „Đulići“ sa svojim vaspitačicama.

Na takmičenju u spremanju ajvara pobedila je ekipa Poljoprivrednog gazdinstva „Radojković“ iz Zaječara. Drugo mesto je pripalo timu „Zlatne ruke Crnorečja“, a trećeplasirane su „Mlade domaćice“.

Pored njih, u pripremanju „srpskog kavijara“ takmičili su se i: „Paprikari“, učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara, ekipa „Vražogrnčanke“, predstavnice Udruženja žena „Romula“ i „Grljan“, „Mi smo ta ekipa“ Udruženje kulturno-umetničkog društva „Nikola Pašić“ iz Zaječara, predstavnici Omladinsko planinarsko smučarskog društva Dragan Radosavljević, zaječarski izviđači, „Prlićanci“, „Kotlujevčanke“, ekipa „Selo u srcu“ iz Nikoličeva i „Vredne Vlajne“.

Najbolji ajvar-majstor je Aleksandar Veličković, a pobednička ekipa osvojila je i glavnu nagradu, šporet na drva „Smederevac“. Pobednici će predstavljati Zaječar u velikom finalu koje će okupiti pobednike iz svih gradova gde je održano takmičenje, 13. oktobra 2018. u Beogradu.

Deo atmosfere sa takmičenja „Izađi mi na teglu“, pogledajte ovde:

Takođe, Predškolska ustanova „Đulići“ iz Zaječara povodom gradske slave i slave Sabornog hrama, organizovala je Jesenji karneval, na kom su najmlađi Zaječarci nosili maske i kostime sa motivom jeseni.

Na oduševljenje svih građana, deca su sa roditeljima i vaspitačicama prodefilovalii ulicama Zaječara.

Kako je protekao defile učesnika Jesenjeg karnevala u Zaječaru, pogledajte ovde:

TIMOKPRESS.RS