Naslovna Društvo Prva beba u Zaječaru u 2019. godini dečak Lazar!

Prva beba u Zaječaru u 2019. godini dečak Lazar!

55
0
FOTO: istocnevesti.com
Vreme čitanja:1 Minuta, 24 Sekundi

Prvog dana 2019. godine, pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković i zamenica gradonačelnika Marina Milić posetili su porodilište. Tom prilikom prvoj bebi u 2019. godini poklonili su zlatnik.

Dečak Lazar je prva beba rođena u 2019. godini u Zaječaru, težak 2900 grama, prenose istocnevesti.com.

“Prvi put sam u ovoj ulozi i u prilici da čestitam majkama novorođenčadi i da im poželimo sve najbolje. Dobili smo dva nova dečaka Lazara i Luku. Želeo bih da u ime grada Zaječara i u ime gradonačelnika pozdravim sve vas ovde koji se bavite jednim zaista izuzetnim poslom i da obećamo da u budućnosti obezbedimo bolje uslove za rad i za život i za decu koja nas nasleđuju”, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

“Ovo je već tradicionalna poseta grada. Grad na ovaj način dodatno pokazuje da birine o najmlađim sugrađanima. Grad se brine o ženama, koje su odlučile da ovde formiraju svoju porodicu. Zaista sa svakim tim detetom se mi posebno radujemo. Svi znamo da je iz godine i godinu sve manje dece, sve manje porođaja, ali se nadamo da će se to promeniti. Ova godina je lepo počela, imamo dva dečaka. Zahvalio bih se gradu, gradonačelniku i pozvao bih sve sugrađane da dođu pomognu porodilištu koliko ko može“, rekao je dr Zoran Roško ginekolog-akušer.

Pored prve bebe rođene u ovoj godini u Zaječaru i njene majke, prigodne poklone su dobile i ostale porodilje na odeljenju kao i jedna trudnica.

Statistika kaže da je u 2018. godini rođeno 312 beba u Zaječaru. U prošloj 2017. godini rođeno 349. Trend opadanja broja beba je prisutan godinama, ali možda 2019. godina bude bolja.

FOTO: istocnevesti.com
IZVORistocnevesti.com
Prethodni tekstSTEFANOVIĆ: Dobri rezultati policije u Zaječaru i Boru!
Sledeći tekstNegotinci dočekali Novu 2019. godinu uz „OК bend“, predsednik Veličković obišao dežurne službe (FOTO)