Suzbijanje komaraca i krpelja na teritoriji opštine Knjaževac

186
0
Komarac
Foto ilustracija: Pixabay

Suzbijanje komaraca i krpelja obavljaće se od 21. avgusta na teritoriji opštine Knjaževac. Tretman će se raditi u dve faze: prva faza podrazumeva suzbijanje larvi, a druga suzbijanje odraslih formi.

Prva faza suzbijanja obavljaće se na priobalju Svrljiškog Timoka (od Rgošta do ušća), Trgoviškog Timoka (od kamenoloma do ušća), u delu Belog Timoka (od ušća do železničkog mosta), na Banjici i prostoru oko bazena, na Jezavi.

Druga faza tretmana radiće se na prostoru gradske deponije, na ušću, u drvoredima gradskih ulica i parkova (ulica Knjaza Miloša, Spomen park, gradski park, park “88 stabala“, oko Doma kulture, na šetalištu kraj Svrljiškog Timoka, u ulici 22. decembra, na Jeviku, pored Kule, u Džervinovom naselju, na kupalištu Banjica, u okolini bazena.

Tretman suzbijanja krpelja obaviće se: centralni gradski park, park “88 stabala“, Spomen park, zelene površine na dečijim igralištima, zelene površine u dvorištima predškolskih ustanova, zelene površine u školama, na Baranici, na Jeviku, u okolini Zavoda za vaspitanje mladeži, oko Kule.

Ukoliko budu loši vremenski uslovi, suzbijanje komaraca i krpelja se pomera za sledeći dan.