„Koncert pod zvezdama“ održan na Feliks Romuliani (FOTO + VIDEO)

153
0
TIMOKPRESS.RS

Tradicionalnim koncertom „Veče pod zvezdama“ otvoren je svečano, po peti put, Kamp klasične muzike. Koncert je održan na arheološkom nalazištu Feliks Romuliani kod Zaječara.

Kamp predstavlja jedan od najznačajnih projekata Srpskog muzičkog centra i njegov je cilj podrška mladim talentima, kao i razvoj klasične muzike. Tokom pet godina trajanja, Kamp je ugostio oko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora.

O značaju koji ovaj Kamp ima u muzičkom životu Srbije i Zaječara, govorili su Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra, Stanoje Jovanović umetnički direktor Kampa i Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja Zaječar.

„Moje je veliko zadovoljstvo što je Kamp klasične muzike zaživeo u Zaječaru, što ovaj grad živi zajedno sa nama i što nas podržava. Dugujem veliku zahvalnost svima koji stoje iza nas, a pred nama je jedna velika obaveza nakon pet godina rada da ovaj Kamp usavršimo i još više da razvijemo“, poručio je Milan Dujmović direktor Srpskog muzičkog centra.

„Zahvalio bih svima koji su došli na ovaj koncert, to je jedan veliki znak da klasika u Zaječaru ipak ima budućnost. Publika je velika podrška našem petogodišnjem radu i predstavlja „stub“ ovog našeg Kampa“, rekao je Stanoje Jovanović umetnički direktor Kampa klasične muzike.

„Drago mi je da se koncert održava na lokalitetu koji se nalazi na UNESKO-voj listi svеtskе baštinе. Ovaj Kamp ima veliki značaj u tradiciji klasične muzike za Grad Zaječar, a sam prostor Feliks Romuliana predstavlja jedno magično mesto za ovakva dešavanja“, istakla je Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja Zaječar.

Publika je u izvanrednoj atmosferi imala prilike da uživa u klasičnim kompozicijama u izvođenju Ljubiše Jovanovića – flauta, Vera Ogrizović – gitara, Marko Josifoski – violina, Milan Dujmović – gitara i Uki Ovsakainen kao korepetitor.

U subotu 18. avgusta u 19 časova ljubitelji klasične muzike biće u prilici da uživaju u koncertu klase klavira koji će biti održan u sali Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, a u nedelju 19. avgusta biće održan završni koncert polaznika Kampa u sali zaječarske Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Organizatori Kampa klasične muzike su Srpski muzički centar, Osnovna škola za muzičko vaspitanje „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Deo „Koncerta pod zvezdama“ pogledajte ovde:

https://www.instagram.com/p/BmjIMQxHSuH/?taken-by=timokpress

https://www.instagram.com/p/BmjJuRXHM-u/?taken-by=timokpress

https://www.instagram.com/p/BmjJNLYnWIW/?taken-by=timokpress