Uručene zahvalnice i plakete dobrovoljnim davaocima krvi u Zaječaru

54
0
Foto: www.timokpress.rs

Crveni krst Zaječar uručio je priznanja organizacijama i pojedincima za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2018. godini.

Zahvalnice i plakete dobilo je desetak organizacija i oko stotinak pojedinaca za ovu humanost, koji su dali krv više od 30 puta u životu.

Ljubiša Gogov, višestruki dobrovoljni davalac krvi; Foto: www.timokpress.rs

U 2018. godini realizovan veliki broj akcija davanja krvi, rekao je Vladan Marković, sekretar zaječarskog Crvenog krsta.

„Odaziv Zaječaraca u 2018. godini bio je izuzetan. Broj davaoca se nije menjao, čak i nakon primene novog Zakona o transfuziologiji. Moramo da se zahvalimo svim pojedincima i saradnicima u raznim organizacijama koji se uvek odazivaju akcijama“, poručio je Marković.

„Svi ovde prisutni ste junaci, jer ste pomogli nekome i spasili brojne živote. Zato smo ovde da vam se zahvalimo“, rekla je Ivanka Jović predsednica zaječarskog Crvenog krsta.

Foto: www.timokpress.rs

Svečanosti su prisustvovali Dragan Glišić, načelnik Službe za transfuziologiju Zaječar, Marija Čukić iz Crvenog krsta Srbije i Marina Milić, zamenica gradonačelnika Zaječara koja je istakla da će Grad Zaječar i u 2019. godini podržati humanitarne akcije.

Foto: www.timokpress.rs

Iz Crvenog krsta Zaječar poručuju svim dobrovoljnim davaocima da i dalje nastave da pokazuju svoju humanost i pozivaju ostale da se pridruže budućim akcijama.

IZVORtimokpress.rs
Prethodni tekstZavršen Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2018“ (FOTO)
Sledeći tekstIzložba dečijih igračaka od praistorije do danas u zaječarskom muzeju do kraja januara