Završen Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2018“ (FOTO)

Gravnu nagradu turnira u iznosu od 350.000 dinara i pehar osvojila je ekipa"Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M"

197
0
Pobednici turnira "Zaječar 2018": ekipa "Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M"; Foto: www.timokpress.rs

Završen je Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Zaječar 2018“. Učestvovale su 53 ekipe u šest kategorija. Od toga 18 ekipa bilo je u seniorskoj konkurenciji. U ostalim karegorijama po sedam. Nagradni fond ove godine bio je 660.000 dinara.

U kategoriji seniora, prvo mesto osvojila je ekipa „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“ koja je pobedila tim „Centro Promet“. Nakon nerešenog rezultata 1:1, izvođeni su penali, 4:3 u korist ekipe „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“. Oni su osvojili nagradu od 350.000 dinara i pehar, koji im je uručio Milan Stanković – pomoćnik gradonačelnika Zaječara. Trećeplasirani su fudbaleri „D.O.O. Leftera“ koji su pobedili četvrtoplasirane „Apoteku Uniprom M/Grad Zaječar“ rezultatom 5:0.

Najbolji golman turnira je Davor Joksimović iz pobedničke ekipe, najbolji strelac je Marko Cokić iz borskog tima „D.O.O. Lefter“. Najbolji igrač turnira je Mladen Jezdić iz „Centro Prometa“.

Najbolji golman turnira kod seniora – Davor Joksimović („Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“); FOTO: www.timokpress.rs

„Bila je neizvesna borba u finalu. Svi odlično igraju. Presrećan sam što smo osvojili prvo mesto. Zahvalio bih se publici na podršci, kao i organizatorima turnira“, kaže Nikola Đoković iz pobedničke ekipe „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“.

Pobednici turnira „Zaječar 2018“: ekipa „Grad Zaječar/Apoteka Uniprom M“; Foto: www.timokpress.rs

U kategoriji kadeta, najbolji su bili fudbaleri „Igraonice Timok“, koja je pobedila drugoplasiranu ekipu „Beče/Ćao ćao“ rezultatom 3:1. Treće mesto zauzeo je tim „Auto škola Lena 2“, koja je savladala ekipu „Lena Auto“ 4:3.

Pobednici u kategoriji kadeta „Igraonica Timok“; Foto: www.timokpress.rs

Najbolji golman je Filip Novaković, najbolji strelac je Miloš Rošević, a za najboljeg igrača proglašen je Martin Novaković, svi iz pobedničkog tima.

Pobednici u kategoriji kadeta „Igraonica Timok“; Foto: www.timokpress.rs

Nagradu i pehar najboljima je uručio Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“ Zaječar.

Pobednici u kategoriji kadeta „Igraonica Timok“; Foto: www.timokpress.rs

U kategoriji veterana, prvo mesto osvojila je ekipa „Ajriš Pab“, koja je pobedila „Freš“ rezultatom 4:3. Treće mesto osvojila je ekipa „54“, koja je pobedila „Kopaonik“ rezultatom 4:1.

Pobednici u kategoriji veterana „Ajriš Pab“; Foto: www.timokpress.rs

Najbolji golman turnira je Saša Marinković („Freš“), najbolji strelac je Saša Bogojević („54“), a najbolji igrač je Dragan Pešić („Ajriš Pab“).

Foto: www.timokpress.rs

Organizatori su zadovoljni odazivom i učešćem ekipa

„Turnir je protekao u savršenom redu. Drago mi je da imamo ekipe i iz drugih gradova, iz Beograda, Kruševca, Niša, Bora… Nadamo se da ćemo do jubilarnog 30. turnira, za dve godine, organizaciju podići na jedan viši nivo a da će u budućnosti ovaj turnir dobiti i međunarodni karakter“, rekao je Božinović.

„JKP „Timok održavanje“ Zaječar od ove godine je domaćin ovog Novogodišnjeg turnira. Kao domaćini, trudili smo se da sve protekne u najboljem redu. Cilj turnira jeste promocija sporta u Zaječaru. Sledeće godine planiramo da turnir bude još bolje organizovan“, poručio je Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“ Zaječar.

Foto: www.timokpress.rs

Novogodišnji turnir organizovao je Sportski savez Grada Zaječara uz pomoć Grada Zaječara i mnogih sponzora.

Kako je bilo na turniru, pogledajte u foto galeriji:

K.M.