Zaječar: Humanitarne akcije dobrovoljnog davanja krvi 3. i 4. oktobra

83
0
www.timokpress.rs

Povodom predstojećih akcija dobrovoljnog davanja krvi  3. i 4. oktobra Crveni krst Zaječar održao je konferenciju za novinare sa koje je upućen poziv svim humanim građanima da pomognu prikupljanje ove dragocene tečnosti.

Foto: www.timokpress.rs

Na području Zaječarskog okruga je pretežno starije stanovništvo koje je veći primalac nego što je davalac krvi – istakao je prim.dr Miljan Jović, predsednik Saveta za zdravlje Grada Zaječara. Zato apelujem na mlade i zdrave ljude da se odazovu predstojećim akcijama u što većem broju.

Dragan Glišić, načelnik Službe za transfuziju krvi u Zaječaru, koja je od skoro preimenovana u Bolničku banku krvi, osvrnuo se na prethodne akcije Zavoda za transfuziiju krvi iz Niša i rekao da je bilo situacija da je odaziv građana bio veoma mali što je sramota za naš grad.

Foto: www.timokpress.rs

Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar izneo je statističke podatke prethodnih akcija i zahvalio se Gradskoj upravi Zaječar i svim ostalim saradnicima i organizacijama koje su do sada podržavale skoro sve njihove akcije.

Na konferenciji za novinare apel građanima da se odazovu  u što većem broju uputili su i Marija Marković, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i boračko-invalidska pitanja, Snežana Jovanović iz  Centara za socijalni rad u Zaječaru i Miljan Rašić, koordinator za romska pitanja Gradske uprave Zaječar.

Foto: www.timokpress.rs

Prva akcija dobrovoljnog davalaštva krvi organizuje se za sve humane građane u sredu, 3.oktobra u maloj sali Gradske uprave Zaječar a druga za punoletne srednjoškolce u četvrtak, 4.oktobra u biblioteci Tehničke škole. Krv se prikuplja od 9 do 14 sati.