Naslovna Društvo Zaječar: Održan humanitarni koncert za malog Nemanju (FOTO + VIDEO)

Zaječar: Održan humanitarni koncert za malog Nemanju (FOTO + VIDEO)

35
FOTO: www.timokpress.rs

„Srcem i pesmom za Nemanju“ naziv je humanitarnog koncerta, koji je održan u hali sportova „Kraljevica“ u Zaječaru, kako bi se prikupila sredstva koja će biti usmerena za lečenje malog Zaječarca Nemanje Jovanovića, kao i za rešavanja stambenog problema porodice Jovanović i njihov boravak u Hamburgu tokom i nakon Nemanjine operacije.

Goca Tržan, Nataša Bekvalac, OK bend, Tropiko bendŽeljko Vasić i Milica Ilić priredili su zaječarskoj publici nezaboravan provod.

FOTO: www.timokpress.rs

Muzičke zvezde svojim najvećim hitovima dovele su atmosferu do usijanja, a publika je u glas pevala svaku pesmu. Najveseliji u publici bio je mali Nemanja, koji je sa svojom porodicom pratio ceo koncert.

Nemanja Jovanović (4) sa sestrom; FOTO: www.timokpress.rs

Pre koncerta, u Gradskoj upravi u Zaječaru priređen je prijem za porodicu Jovanović i pevačke zvezde koje su svojim dolaskom pokazale da su pre svega veliki humani ljudi.

„Nažalost, mi ne možemo da pomognemo svima, što meni i kao čoveku i pevaču najteže pada. Ovakve humanitarne akcije godinama radimo i uvek nekako kreću od nas pevača. Humanitarnim akcijama se rado odazivam, kao i većina mojih kolega, naročito akcijama koje su dobro organizovane i na nivou grada. Svako od nas će se sa velikim zadovoljstvom uvek odazvati kada možemo da pomognemo“, istakla je Goca Tržan, pevačica.

FOTO: www.timokpress.rs

„Zahvaljući Budžetskom fondu za lečenje dece i odraslih u inostranstvu Vlade RS, Dejanu Panteliću i čelnim ljudima Ministarstva zdravlja RS, ljudima iz državnog vrha i građanima Zaječara obezbeđena su sredstva za malog Nemanju, a sav ostali prikupljen novac biće namenjen za izgradnju doma za porodicu Jovanović. Grad Zaječar je takođe pomogao i ovih dana se očekuje da sva dokumenta budu gotova i da sve bude spremno za put u Hamburg“, naglasio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

„Kroz ovu našu priču vidimo da postoji nada. Krenuli smo od nule, a nakon svega borba se isplatila. Ljudi su čuli za nas. Bilo je jako teško dokazati da ovo nije nikakva zloupotreba i zbog toga smo sa nama stalno nosili medicinska dokumenta. Hvala Dejanu Panteliću, hvala Željku Vasiću i svima koji su došli, hvala gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću i svim humanim ljudima koji su pomogli“, rekla je Jelena Jovanović, Nemanjina majka.

FOTO: www.timokpress.rs

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. Svi koji žele da pomognu mogu novac da uplate na račun broj: 265-0000005277112-41 Raiffazen banka (naznaka za pomoć u lečenju Nemanje Jovanovića).

Nemanjini roditelji Jelena i Ivica Jovanović žive od Ivičine invalidske penzije koja iznosi 13.500 dinara. Smešteni su u stanu od 35 kvadrata, koji su dobili od Centra za socijalni rad nakon što im je u požaru izgorela kuća u zaječarskom selu Vratarnica.

Kako je bilo na humanitarnom koncertu „Srcem i pesmom za Nemanju“ u Zaječaru, pogledajte ovde:

FOTO GALERIJA:

D.S./K.M.

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs