Knjaževac: Uhapšena medicinska sestra, zbog sumnje da je izvršila krivično delo protiv zdravlja ljudi!

190
0
Policija u Кnjaževcu
Policijska stanica u Knjaževcu Foto: www.timokpress.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su LJ.T. (1962.), medicinsku sestru u Zdravstvenom centru Knjaževac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Ona se sumnjiči da u periodu od 12. novembra 2017. godine do 12. februara 2018. godine nije obilazila novorođenče iz Knjaževaca.

Time je propustila da konstatuje očigledno loše uslove u kojima je odgajano dete, koje je usled neuhranjenosti preminulo 12. februara 2018.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija uhapsili su 38 osoba na teritoriji Republike Srbije, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku. Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Zaječara, Beograda, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice, prenosi mup.gov.rs.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.