Uhapšeni advokati, policijski službenici, medicinski tehničari iz Niša, Zaječara i Boljevca zbog mita!

132
0
uprave Bor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su advokate P.R. (1982.) i M.A. (1981.) i S.T.R. (1981.) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, prenosi mup.gov.rs.

Zbog istog krivičnog dela, ali i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem uhapšen je i medicinski tehničar B.N. (1970.).

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita pomaganjem uhapšeni su B.S. (1990.), saradnik advokatske kancelarije P.R., iz Niša, D.I. (1952.) iz Zaječara, D.К. (1963.) iz Niša i I.I. (1983.) iz Aleksinca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita uhapšeni su S.S. (1970.) radnik Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, I.J. (1975.) i M.J. (1983.) medicinski tehničari u Кliničkom centru Niš, G.V. (1973.) policijski službenik Policijske stanice Boljevac, i G.S. (1965.) policijski službenik Policijske uprave u Nišu.

Sumnja se da su, po prethodnom dogovoru, P.R. sa saradnicom B.S. i advokatom M.A., kao i S.T.R. i sa B.N. u cilju pronalaženja klijenata – oštećenih građana u saobraćajnim nezgodama, organizovali mrežu saradnika kojima su prethodno obećavali poklone ili druge koristi kako bi izvršili službenu radnju koju ne bi smeli da izvrše.

Tako su, kako se sumnja, najpre od G.V. i G.S. iz službene evidencije baze MUP-a Republike Srbije dobijali podatke o saobraćajnim nezgodama i povređenim osobama koje imaju status oštećenih lica.

Potom su od S.S., I.J. i M.J. iz baze podataka državnih organa i ustanova u kojima su zaposleni, dobijali odgovarajuću službenu dokumentaciju – medicinsku dokumentaciju i zapisnike o uviđaju saobraćajnih nezgoda.

D.К., D.I. i I.I. su, kako se sumnja, neposredno na terenu pronalazili oštećene osobe i sa njima, u ime advokata, zaključivali ugovore o zastupanju uz procentualno ugovaranje novčane naknade.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.