Kulturica u Zaječaru: Tragovima rimskog nasleđa

117
0
prošlost za budućnost
Foto: www.timokpress.rs

Dečija radionica „Tragovima rimskog nasleđa“ biće održana 27. maja od 14 časova na arheološkom lokalitetu Gamzigrad u blizini Zaječara gde se nalaze ostaci antičke rimske carske palate Feliks Romulijane.

Serijal edukativnih radionica o kulturi namenjenih deci uzrasta od 7 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje realizuje EU info kutak u Nišu

Organizatori pozivaju sve mlade avanturiste da se pridruže ovom uzbudljivom putovanju kroz vreme: Da li ste spremni da zakoračite u svet drevnih Rimljana i istražite tajne koje su ostavili iza sebe?

-Kroz interaktivnu radionicu, istražićemo bogatu istoriju Rimskog carstva – od arhitekture do umetnosti, od mitova do svakodnevnog života, otkrićemo sve što čini deo ove fascinantne civilizacije. Priču o Feliks Romulijani čućemo od predstavnika Narodnog muzeja u Zaječaru, navode organizatori.

Osim istraživanja, deca će, kako navode, imati priliku da se upuste u uzbudljive praktične aktivnosti izrađujući sopstveni katapult od drveta u čemu će im pomoći edukatori iz „Dedine garaže“. Naučiće osnove inženjeringa dok stvaraju svoje minijaturne verzije ovog drevnog oružja koje su Rimljani koristili u svojim osvajanjima i odbranama. Svako dete će napraviti svoj primerak koji će mu pomoći da praktično shvati princip mehanizma i  vežba svoje motoričke veštine

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje organizator. Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 14 godina.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do nedelje, 26. maja ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na ovom LINKU.

-Ponesite svoju radoznalost, energiju i spremnost da istražujete jer zajedno ćemo putovati tragovima rimskog nasleđa, dodaje se u pozivu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde