U Timočkoj krajini i dalje promenljivo oblačno i nestabilno vreme

154
0
Zaječar
Zaječar, sat u centru grada, foto: www.timokpress

U Srbiji će danas prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano i toplo, sredinom dana i posle podne na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 6 do 15, najviša od 23 do 28 stepeni Celzijusovih.

U Zaječaru danas promenljivo oblačno i nestabilno vreme. Tokom dana moguća kratkotrajna kiša. Najviša dnevna temperatura 20 stepeni. U sredu, takođe promenljivo oblačno vreme. Minimalna temperatura 11, najviša dnevna 20 stepeni.

U Srbiji sledećih sedam dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno, pa će ponovo biti uslova za pljuskove sa grmljavinom u svim regionima.

Najviša temperatura do kraja maja u većini mesta od 24 do 27, a početkom juna u porastu, od 27 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije.

Teretna vozila se na Batrovcima zadržavaju sedam sati

Saobraćaj je van gradova srednjeg inteziteta, odvija se bez zastoja i vanrednih prekida, a vožnja je nešto sporija samo na deonicama gde ima radova, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se sedam, na Horgošu pet, a na Kelebiji četiri sata.

Zadržavanje za teretna vozila na graničnom prelazu Šid je tri, na graničnom prelazu Bezdan dva, a na Bogojevu sat vremena.