Negotin: Izložba radova sa 27. Sabora likovnih umetnika Zaječar 2021

1319
0
Izložba u Negotinu
Foto: NPTK CK "Zoran Ramilović" Zaječar

U galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu u četvrtak, 10. marta otvorena je izložba radova sa 27. Sabora likovnih umetnika “Zaječar 2021.”

„Radujem se što imamo priliku da prikažemo publici radove sa ove likovne kolonije na kojoj su učestvovali i umetnici iz naše opštine i nadam se da ćemo imati prilike i mi sa našom kolonijom “Eho muzike” da gostujemo u Zaječaru”, rekao je ovom prilikom urednik umetničkog programa negotinskog Doma kulture magistar Milan Radosavljević.

Direktorka Doma kulture ”Stevan Mokranjac” Jovanka Stanojević i direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Djuričić istakli su da ova dva grada treba da imaju bolju saradnju u oblasti kulture i umetnosti i da će oni učiniti sve što od njih zavisi, da to ostvare.

Direktor Vladimir Đuričić je podsetio da je tokom 27 godina na likovnoj koloniji odnosno Saboru likovnih umetnika nastalo više stotina slika koje danas krase prostore u mnogim ustanovama i institucijama grada Zaječara. Đuričić je naglasio da je ovo prva izložba radova sa prošlogodišnjeg saborovanja, van Zaječara i da je planirano da ubuduće slike budu izložene najpre u svim gradovima iz kojih su umetnici, a zatim i u celoj Srbij.

U negotinskoj galeriji izloženo je 15 slika i jedna skulptura osmoro umetnika. To su: Miroljub Sretenović iz Kragujevca, Nedim Hadži Ahmetović – Mafa i Dragoljub Firulović-Firul iz Negotina, Dejan Trajković iz Vranja, Mirko Stokić I Danica Krstić iz Zaječara, Milan Radaković iz Sombora i Rajko R. Karišić iz Beograda.

Izložba se može razledati neredne dve nedelje.