Poznati finalisti konkursa za nagradu „Timočka lira“

49
0

Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu tradicionalno dodeljuju nagradu „Timočka lira“ mladim piscima svake godine u vreme održavanja festivala.

Konkurs je zaključen 30. juna, do kada su svi autori do 30 godina starosti koji nemaju objavljenu knjigu mogli da pošalju najviše tri poetske forme.

Poznati su rezultati selekcije mladih pesnika koji su poslali svoje radove na konkurs za nagradu „Timočka lira“. Finaliste je odabrala selektorka Sonja Milovanović, novinarka i književna kritičarka.

U najužem izboru za ovogodišnju „Timočku liru“ su Nebojša Janković iz Novog Sada, Željka Aleksić iz Knjaževca, Đorđe Rabrenović iz Užica, Marija Radić iz Beograda, Aleksandar Stanić Škodrić iz Užica, Izabel Čeperković Dias iz Kraljeva, Aleksa Ćelap iz Beograda, Miloš Markov iz Subotice, Miloš Marković iz Bora i Luka Barović iz Beograda.

Finalisti će svoje stihove čitati na finalnoj večeri u četvrtak, 26. jula, od 20 časova, na Platou ispred knjaževačkog Doma kulture.  U sredu, 25. jula od 20 sati u okviru zvaničnog programa ovogodišnjeg Festivala kulture mladih, u Knjaževcu će biti predstavljena knjiga „Poslednji trag Hiperboreje“ Šimona Cubote, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Timočka lira“.

Pokrovitelj večeri festivalske poezije u Knjaževcu od 1994. godine je Radio Beograd 2. Najboljeg mladog pesnika svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke poezije.

IZVORfkmsradio.com
Prethodni tekstNastavljaju se takmičenja za male tenisere u Zaječaru
Sledeći tekstPočeo 57. Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu!