Počeo 57. Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu!

181
0
facebook.com/FKMS Radio Knjaževac
U Knjaževcu je sinoć otvoren 57. Festival kulture mladih Srbije na platou ispred Doma kulture. Festivalska himna „U Knjaževcu svakog leta“ u izvođenju dečjeg hora „Čarolija“ i pod dirigentskom palicom Martine Milošević otvorila je kulturno umetnički program, a otvaranje je obeležio i spektakularni vatromet.
facebook.com/FKMS Radio Knjaževac
Na otvaranju Festivala, publici se obratio Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac. FKMS otvorio je Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije, piše fkmsradio.com.
facebook.com/FKMS Radio Knjaževac

Na svečanom otvaranju učestvovao je gudački kvartet sačinjen od mladih muzičara, a na početku i kraju otvaranja publiku je zabavljao orkestar Zlatne trube.

Druge festivalske večeri, 18. jula, u holu Doma kulture biće otvorena izložba radova studenata niškog Fakulteta likovnih umetnosti. Otvaranje izložbe je zakazano za 19.30 časova. U 20 sati najavljen je koncert međunarodnih folklornih ansambala, na kome nastupaju folklori iz Bolivije, Gruzije i škola folklora Doma kulture „Kolo“. U Gurgusovačkoj kuli,  nakon 22 godine od svog prvog nastupa na FKMS,  svoj solistički koncert održaće Željko Joksimović. Početak koncerta je najavljen za 22 sata.

facebook.com/FKMS Radio Knjaževac